Vali Dağlı, “112 Günü” nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek hem çalışmaları yerinde inceledi, hem de başarılı personeli ödüllendirdi.

Ulukavak Derneği, “ÇOSTOG” oldu Ulukavak Derneği, “ÇOSTOG” oldu

Ziyaret ve bilgilendirme toplantısına; Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, İl Jandarma Komutanı Naim Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, İl Sağlık Müdürü Arif Pilgir ile kurum temsilcileri katıldı.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "112 Acil Çağrı Merkezimiz Türkiye genelinde 2023 yılı asılsız çağrı oranında ikinci sırada, 2024 yılında aylık asılsız çağrı oranında yüzde 29,85 ile birinci sırada, haftalık asılsız çağrı oranında ise yüzde 28,85 ile yine birinci sırada yer almıştır. Bu sonuçlar bizim açımızdan gurur verici" dedi.

2021 yılında hizmete giren Çorum 112 Acil Çağrı Merkezinde şu anda 110 itfaiye, 112 sağlık, 122 AFAD, 155 Polis, 156 Jandarma ve 177 Orman Yangını acil çağrılarının “112” numarası altında karşılandığını hatırlatan Vali Dağlı, “Tek çatı altında toplanan ve acil yardım hizmeti verilen bu alanda bir kurum kültürü oluşturmak ve geliştirmek büyük önem arz etmektedir. Acil durumlarda devreye girebilecek bütün kurumlarımızı; bir çatı altında, bir salonda toplamak, hem zaman kazandırmakta hem de olaylara en kısa sürede koordineli bir şekilde müdahale edilmesine imkan sağlamaktadır” diye konuştu.