Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir, 9 Temmuz 2024’te meydana gelen trafik kazasında 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki’nin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, verilen cezada hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Kazada ne oldu?
Kazada Zehra Kınık’ın Beykoz’un Kavacık Mahallesi’nde, “DUR” levhasına uymadan ana yola çıktığı ve bu sırada Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı motosiklete çarptığı belirtilmişti. Motosikletin arkasında oturan Batın Barlas Çeki, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Sürüklenen motosiklet kaldırımda yürüyen iki yayaya da çarpmıştı.
Bilirkişi raporunda asli kusurlu
Olay sonrası hazırlanan bilirkişi raporunda Zehra Kınık “asli kusurlu” bulundu. İddianamede hakkında “taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.
Ehliyetine el konuldu
Mahkeme, hapis cezasıyla birlikte Zehra Kınık’ın ehliyetine 2 yıl süreyle el konulmasına da karar verdi. Ancak verilen cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) uygulandı. Bu durum, Kınık’ın 5 yıl süreyle herhangi bir kasıtlı suç işlememesi hâlinde cezanın infaz edilmeyeceği anlamına geliyor.
Motosiklet sürücüsüne de ceza
Aynı kazada motosikleti kullanan Yavuz Selim Öztürk de yargılandı. Öztürk’e 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verilirken, bu ceza için de hükmün açıklanması geri bırakıldı.



