Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Nazik Cüce rehberliğinde, Türk Dili ve Edebiyatı Derneği’nin katkılarıyla Tarihi Yazma Eserler Kütüphanesi’nde düzenlenen “Eleştirel Kitap Okuma” programı büyük ilgi gördü.

Öğrenciler Kitap Üzerine Düşündü

MEB’in yapay zeka destekli DİLİM platformu tanıtıldı
MEB’in yapay zeka destekli DİLİM platformu tanıtıldı
İçeriği Görüntüle

Programa Çorum İl Millî Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Belediye Başkan Yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyatı Derneği Başkanı Turhan Candan ile Şube Müdürü Kutluhan Cüce katıldı. Etkinlikte öğrenciler, Çorumlu yazar Esra Tandoğan’ın “Saklı Tohum” adlı kitabı üzerinden duygu, düşünce ve analizlerini paylaştı. Öğrencilerin gerçekleştirdiği müzakereler, eleştirel düşünme becerilerinin gelişimine önemli katkı sundu.

Yaratıcı Çalışmalar ve Drama Gösterisi

Program kapsamında öğrenciler, kitap kapağı tasarımları, özgün ayraçlar, kelime bulutları ve eğitici oyunlar hazırlayarak etkinliğe renk kattı. Ayrıca akran zorbalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla sahneledikleri drama gösterisi, katılımcılardan büyük takdir topladı.

727209219 122170535246706748 1566892207900688052 N

Yazar Etkileşimi ve Söyleşi

Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen yazar Esra Tandoğan, ata tohumu ve yazarlık serüveni üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi ve imza programı, öğrencilerin edebiyata olan ilgisini artırırken hayal dünyalarına katkı sağladı.

İl Millî Eğitim Müdürü Çağlar’dan Övgü

Programın ardından konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, öğrencilerin hazırladığı eserlerin ve drama çalışmasının önemli bir bilinç oluşturduğunu belirtti. Çağlar, “Evlatlarımızın yüreğindeki cevheri keşfeden, onlara okumanın ve tefekkürün aydınlık yolunda rehberlik eden öğretmenlerimize, Türk Dili ve Edebiyatı Derneğine ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik, öğrencilerin medeniyet mirası, estetik duyarlılık, ahlaki değerler ve düşünme becerileri ile geleceğe hazırlanmasına katkı sağlayan örnek bir çalışma olarak değerlendirildi.

Muhabir: Merve Kayış