Bursa'nın İnegöl ilçesinde trafik polislerinin yaptığı denetim sırasında yaşananlar, "bu kadar da olmaz" dedirtti. Bisikletiyle yolda zikzaklar çizerek ilerleyen 60 yaşındaki Ali M., polis tarafından durduruldu. Yapılan alkol kontrolünde 2.50 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücüye, "alkollü araç kullanmak" suçundan 9 bin 267 TL para cezası kesildi. Ali M.'nin polislere "Bunun arabayla ne ilgisi var?" diyerek yaptığı savunma ise olaya damgasını vurdu.
İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, ilçe merkezinde rutin trafik uygulaması yaparken, alışılmışın dışında bir manzarayla karşılaştı. Bisikletinin üzerinde durmakta dahi güçlük çeken ve her an devrilme tehlikesi yaşayan 60 yaşındaki Ali M., devriye gezen ekiplerin dikkatinden kaçmadı. Sürücünün yanına yaklaşan polisler, durumundan şüphelenerek alkol kontrolü yapmak istedi. Ali M., ilk başta alkolmetreyi üflemeyi reddetse de, ekiplerin ikna çabaları sonucu testi kabul etti.
Yapılan ölçümde ortaya çıkan sonuç, polisleri bile şaşırttı. Sürücünün yasal sınırların katbekat üzerinde, tam 2.50 promil alkollü olduğu belirlendi. Karayolları Trafik Kanunu'na göre bisikletin de "araç" sayılması nedeniyle, Ali M. hakkında "alkollü araç kullanmak" suçundan tam 9 bin 267 TL tutarında idari para cezası işlemi uygulandı. Ceza makbuzunu görünce şaşkına dönen sürücü, kendini ilginç sözlerle savunmaya çalıştı.

"Beni Giderken Seyredin Bak": Polisle Güldüren Diyalog
Cezai işlem karşısında neye uğradığını şaşıran Ali M., polislere bisikletin araba olmadığını ve ehliyet gerektirmediğini anlatmaya çalıştı. "Ben buradan gidiyorum. Arabayla bir ilgisi yok ki bunun. Ehliyeti yok bir şeyi yok ki bunun" diyerek cezanın iptal edilmesini isteyen Ali M., ekiplere adeta meydan okudu: "Beni bu akşam idare edin. Beni giderken seyredin bak" sözleriyle ne kadar iyi bisiklet kullandığını göstermeye çalıştı.
Ancak sürücünün tüm ikna çabaları sonuçsuz kaldı. Polis ekipleri, yasanın bu konuda çok net olduğunu belirterek cezai işlemi uyguladı. Ali M., ceza makbuzuyla birlikte bisikletine binemeden, yoluna yaya olarak devam etmek zorunda kaldı. Yaşanan bu olay, alkollü bir şekilde trafiğe çıkmanın sadece motorlu taşıtlar için değil, can güvenliğini tehlikeye atan tüm araçlar için büyük bir risk ve yasal bir suç olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.





