Tarihi Mecitözü Özel İdare Binası, kurs ve sergi merkezi oluyor.
Mecitözü ilçesinde mülkiyeti Çorum İl Özel İdaresi’ne ait bulunan ve aslına uygun olarak yeniden restore edilen Mecitözü Eski İl Özel İdare Binası kurs, teşhir ve sergi merkezi olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne tahsis edilecek. Binayı incelemek üzere, Nurettin Karaca Başkanlığındaki Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri İsmail Keşliktepe, Mustafa Yıldız, Ahmet Pehlivan, Mehmet Akkuş, Turan Çardaklı, Hüseyin Uysal’a Mecitözü AKP İl Genel Meclisi Üyesi Selahattin Koçabaş, Mecitözü CHP İl Genel Meclis Üyesi Haydar Erdem eşlik ettiler.
Mecitözü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından aslına uygun olarak restorasyonu yapılan mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait eski tarihi Özel İdare Binası, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilecek ve Mecitözü Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü tarafından kurs, teşhir ve sergi merkezi olarak yeniden işlem kazanacak.
Mecitözü Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü tarafından kurs, teşhir ve sergi merkezi olarak yeniden işlem kazanacak olan tarihi eski özel idare binası, toplam 117 metrekare büyüklüğünde ve 2 katlı ahşap binadan oluşuyor.