Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) onayıyla, Çorum'daki bazı değerli taşınmazların satışı resmileşti. Toplamda 335 milyon lira bedelle gerçekleşen satış sürecinde, en yüksek teklifi veren Çorum Şeker Fabrikası AŞ, taşınmazların yeni sahibi oldu. Satış kararı Cumhurbaşkanı onayıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ mülkiyetindeki taşınmazların devri için yürütülen süreç tamamlandı. ÖİB tarafından yapılan duyuruda satış detayları paylaşıldı.
İki Ayrı Taşınmaz İçin Satış Onayı Verildi

Çorum'un merkez ilçesine bağlı Karaca köyünde bulunan iki ayrı taşınmaz ve üzerindeki yapılar için satış kararı alındı. İlk taşınmaz 160 milyon lira, ikinci taşınmaz ise 175 milyon lira bedelle, en yüksek teklif sahibi olan Çorum Şeker Fabrikası'na devredildi. Toplam satış bedeli 335 milyon TL olarak kayıtlara geçti.
Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen satış süreci, Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla kesinleşti. Bu onayla birlikte mülkiyet devri için yasal süreç tamamlanmış oldu.
Mülkiyet Ankara Doğal Elektrik Şirketine Aitti
Satışı gerçekleştirilen taşınmazların mülkiyeti, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ adına kayıtlıydı. ÖİB'nin yürüttüğü özelleştirme süreci kapsamında, şirkete ait varlıkların satışı yoluyla ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.




