Federasyonun 19. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da federasyona bağlı oda başkanları ve delegelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda Necmettin Uzun, federasyon yönetiminde görev almaya hak kazandı.
Çorum heyeti tam kadro katıldı
Genel Kurul'un Divan Başkanlığını Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil yaptı. Toplantıya Çorum'dan Necmettin Uzun'un yanı sıra Çilingirler, Sobacılar ve Tenekeciler Odası Başkanı Abdullah Uyar, Sungurlu Madeni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kor ve oda yöneticileri katıldı.
Genel kurulda faaliyet raporları değerlendirilirken, esnaf ve sanatkarların karşılaştığı sorunlar, çözüm önerileri ve sektörün geleceğine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.
Hayrettin Yıldırım güven tazeledi
Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Federasyon Başkanı Hayrettin Yıldırım, delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.
Yeni dönemde görev yapacak federasyon yönetiminde Necmettin Uzun'un yanı sıra Muhittin Doğan, Mustafa Geç, Uğur Tüfekçi, Celal Açık, Ayhan Kabaali, Mehmet Ünlügül, Emre Muti, Ömer Topuz, Hasan Eyefçi, Mehmet Çete ve Mete Kaya da yer aldı.
“Çorumlu esnafın sesi olacağız”
Federasyon yönetimine seçilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Necmettin Uzun, kendisini bu göreve layık gören Federasyon Başkanı Hayrettin Yıldırım'a teşekkür etti.
Bu görevin sadece şahsına verilmiş bir görev olmadığını belirten Uzun, bunun federasyona bağlı oda başkanları, yöneticiler ve üyelerin ortak gücünün bir yansıması olduğunu ifade etti.
Yeni dönemde Çorumlu esnafın sorunlarının çözümü, haklarının korunması ve sektörün gelişimi için daha etkin çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerini vurgulayan Uzun, “Federasyonumuza bağlı tüm odalarımızın ve üyelerimizin taleplerini her platformda güçlü bir şekilde dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.
Necmettin Uzun, üstlendiği görevin tüm esnaf camiasına hayırlı olmasını temenni ederek destek veren herkese teşekkür etti.



