Ev yapımı kuru fasulye ile sofralarınıza lezzet katmaya ne dersiniz? En lezzetli kuru fasulye tarifi ve püf noktalarıyla, herkesin bayılacağı yemekler hazırlayabilirsiniz.

Kuru fasulye, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. İster sucuklu, ister sade, her damağa uygun bu tarif, kuru fasulyeyi daha önce hiç tatmadığınız bir lezzetle buluşturacak.

Evinizde kuru fasulye yapmanın püf noktalarını öğrenerek, bu geleneksel lezzeti mükemmelleştirebilirsiniz. İşte, lezzetli ve pratik bir kuru fasulye tarifi.

Kuru Fasulye Malzemeler;

500 gr kuru fasulye.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
2 adet orta boy kuru soğan.
1 yemek kaşığı domates salçası.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
2 tatlı kaşığı Tuz.

Kuru Fasulye Yapılışı;

Fasulyemizi bir gün önce yıkayıp üzeri su ile dolacak şekilde ılık suyla dolduralım.
Suda beklettiğimiz fasulyeleri düdüklü tencereye alalım. 20-25 dk. Pişirelim.
Tenceremize yağ koyduktan sonra yemeklik olarak doğradığımız soğanları ilave ederek orta ateşte kavurmaya başlayalım.
Soğanlar kavrulmaya başlayınca salçamızı ekleyelim.
Tuz ve baharatımızı ilave edelim.
Süzgeçte süzdüğümüz kuru fasulyeyi tenceremize ekleyelim.
Yemeğimiz karıştıktan sonra üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edelim ve karıştıralım. 10 dk. Pişirelim. Ocağımızı söndürelim.
Kuru fasulye yemeğimiz servise hazır.

Kuru Fasulye Püf Noktası;

Bir gün önceden su ile ıslatılması.
Pişerken de orta dereceli ateşte pişirilmesi gerekmektedir.

Pratik ve lezzetli bu kuru fasulye tarifiyle, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden birini evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Bir gün önceden suya yatırılan fasulyelerin ve orta ateşte pişirilmesinin önemi, bu yemeği mükemmel kılan detaylardır. Siz de bu tarifi deneyerek, sofralarınıza sağlıklı ve lezzetli bir dokunuş katın. Afiyet olsun!