İpek, kilolarından dolayı yaşam kalitesinin ciddi anlamda düştüğünü belirterek, “Sürece başladığımda 109 kiloydum şu anda 93 kiloyum. Toplam 16 kilo verdim. Kan değerlerim de dikkate alınarak bana özel bir diyet listesi hazırlandı. Düzenli olarak kilo takibim ve belirli aralıklarla yapılan cihaz ölçümleriyle ayrıntılı vücut analizi yapılıyor. Kilo vermeye başlamadan önce günlük aktivitelerimde zorluklar yaşıyordum. Kısacık bir yürüyüş, merdiven çıkmak bile nefes almamı zorlaştırırken şu an çok daha rahat hareket edebiliyorum.” dedi.

Anne adayları ‘Gebe Okulu’ eğitimleri ile bilinçleniyor Anne adayları ‘Gebe Okulu’ eğitimleri ile bilinçleniyor

HER ŞEYİ DOĞRU MİKTARDA YEMEYİ ÖĞRENDİM.

Yıllardır kilo problemi yaşadığını söyleyen İpek, “Birçok defa kilo verme süreci içerisine girdim. Kilo kaybım olsa da istediğim kilolara ulaşamadım. Burada her şeyi doğru miktarda yemeyi öğrendim. Düzenli olarak yürüyüş yapmaya başladım. Ulaşmak istediğim kilo için 13 kilo daha vermek istiyorum. Hedeflediğim 80 kilo. Ve bu kiloya ulaşmak için elimden geleni yine aynı şekilde yapmaya devam edeceğim. Buradan aldığım kaliteli ve ücretsiz hizmetten çok memnunum ve çevremdeki insanlara da başvurmalarını tavsiye ediyorum.” diye ekledi.

HALKIN YAŞAM KALİTESİNİN DAHA ÜST SEVİYELERE ÇIKARILMASI AMAÇLANIYOR

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada , “Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM); sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapılardır. Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak” anlayışını önemseyen Bakanlığımız, Sağlıklı Hayat Merkezleriyle; ülke genelinde aile hekimliği hizmetlerini desteklemeyi ve güçlendirmeyi (sağlık danışmanlığı, röntgen, laboratuvar gibi), birinci basamakta özellikli sağlık hizmetlerine (diyetisyenlik hizmetleri, psiko-sosyal destek hizmetleri, fizyoterapi, çocuk gelişimine yönelik hizmetleri gibi) erişimi kolaylaştırarak hastaneye yığılmanın önüne geçmeyi, sigara ve benzeri zararlı maddelerin yol açtığı sağlık riskleri ve tehditleri ile mücadele etmeyi; hâlihazırda sağlık beslenme ve hareketli yaşam programı çerçevesinde yürütülen hatalı beslenme alışkanlıkları ve obezite ile mücadele etmeyi amaçlamaktadır. Verilen bu hizmetler ile topluma yönelik birinci basamak koruyucu, tedavi ve rehabilite edici hizmetlerin geliştirilip güçlendirilerek halkın yaşam kalitesinin daha üst seviyelere çıkarılması amaçlanmaktadır.

SHM’lerde beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, okul sağlığı, kanser erken teşhis tarama ve eğitim, sigara bırakma danışmanlığı, uyuşturucu kullanan kişi ve yakını için danışmanlık gibi bir çok hizmet sunulmaktadır. Müdürlüğümüz bünyesinde Çorum Merkez’de 2 ve Sungurlu’da 1 olmak üzere 3 Sağlıklı Hayat Merkezi hizmet vermekte, 2025 yılı itibariyle Ulukavak ve Mimar Sinan Sağlıklı Hayat Merkezlerinin tamamlanmasıyla bu sayının 5’e çıkarılması planlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü olarak önceliğimizin sağlığın korunması bilinciyle tüm vatandaşlarımızı Sağlıklı Hayat Merkezlerimizden hizmet almaya davet ediyoruz” denildi.