Geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahip olan Şekerpare, evde yapımı en eğlenceli tatlılardan biridir. İrmik ve tereyağının muhteşem uyumu ile hazırlanan bu tatlıyı kim sevmez ki?
MALZEMELER
4 bardak un
5 yemek kaşığı irmik
180 gram tereyağı
2 yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Şerbetini hazırlamak için:
3,5 bardak şeker
3,5 bardak su
Birkaç damla limon
Üzerine sürmek için
1 yumurtanın sarısı
TARİF
Hamuru hazırlamak için malzemeleri bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizik atın.
180 derecede 20 dakika pişirin.
Soğuk şerbeti sıcak tatlılara dökün.