Dilerseniz yaşanan, yaşatılan ve yaşatılacak olan gerçekleri şöyle bir hatırlayalım ve Osmancık gabuğunu nasıl gırıyo gözlerimizin önüne getirelim.
Kırkdilim ile ilgili sözlerimizi yukarıda harmanladık öyle değil mi? Kırkdilim yolu 11 km olup 30 milyon TL bir bedel sonucunda 2011 yılının Ağustos ayında hizmete açıldı ve böylece kırk yıllık rüya gerçekleşti.
Kargı, Dodurga, Laçin, Oğuzlar ve Osmancık. Bitmedi Tosya, Saraydüzü, Boyabat, Sinop, Erfelek, Gerze ve Ayancık. Bir başka söz ile kuzey ve güney’in Kırkdilim ile kucaklaşması ne güzel.
2009- 2010 öğretim yılında Osmancık Anadolu öğretmen lisesi açılıp ve 3 milyon TL ödenek ile hizmet binası tamamlandığında şen olmuştu Osmancık.
2009 yılının Mart ayında 1 milyon TL ödenek sağlanarak hizmete açılan SGK merkezi ile bu gün işçi ve işverenlerimiz Çorum yolunu gün be gün arşınlamaktan kurtuldular.
Basketbol, voleybol sahaları, sentetik çim saha, yürüyüş parkuru, tartan pist ve tenis kortundan oluşan Ada Kültür ve Spor Kompleksi 7 yüz bin TL bedel ile Osmancık’taki sporseverlerin hizmetine sunulduğunda orta yaşlılarımızın biz bunları Avrupa’dan belgesellerde izliyorduk yorumlarına şahit oldum.
200 yataklı orta öğrenim kız öğrenci yurdu 2 milyon TL bedel ile tamamlanarak hizmete açıldığında eğitimde bir halkanın daha tamamlandığını notlarım arasına aldım.
Merzifon- Osmancık ve Tosya bölünmüş yolu hizmete açılmasıyla dün Merzifon 1 saatlik yol iken bu gün 40 dakikalık bir yol oluverdi. Ha keza Tosya içinde aynı zamandır diye düşündüm.
Osmancık şehir içi elektrik kablolarının yer altına alınması modern şehirciliğin bir gereği. Bu bağlamda TEDAŞ ve YEDAŞ yatırımları toplamı 4 milyon 4 yüz bin TL’ye ulaşan yatırım belgelerini fotoğrafladım.
Yeni spor kompleksine uyumlu olması için kapalı spor salonunun onarımı yapılmasını gözlemledim.
Şehir merkezini Meslek Yüksek Okuluna ve gelecekte Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlayacak olan Uludağ Bulvarı açılarak kente yeni bir gerdanlık takıldığını izledim.
Osmancıklının 60 yıllık hayali olan Kunduz ormanları sessiz sedasız Çorum il orman sınırları içerisine alınması elbette yazılacak emeği geçenlerin hayır hizmet defterlerine.
Modern Osmancık Devlet Hastanesi 22 milyon bedel ile ihale edilerek hizmete açılmasıyla Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde bir muteber nesne yok devlet gibi/ Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözlerinin yaşlılarımızın duaları ile birlikte gerçekleştiğini gördüm.
Metroloji gözlem istasyonu kurulması. Karadeniz geçiş ikliminde yer alan Osmancık’ın stratejik öneminin en önemli işaretidir.
İşte size harika bir eğitim haberi geleceğimizi aydınlatacak Osmancık Fen Lisesi hayırlı olsun.
Yaklaşık 4 yün bin TL bir bedel ile ihale edilen Osmancık Güreş Eğitim Merkezi geçtiğimiz Haziran ayında açıldı.
18 derslikli İnönü Zaferi İlkokulu ile yine 18 derslikli Meliha Rifat Gobel Ortaokulu toplam 3 milyon TL bedel ile açıldı.
Evet adına ister “Osmancık gabuğunu gırıyo” diyin isterseniz de “Osmancık 2023 yılına hazırlanıyor.” Hiç fark etmez. Çünkü dahası var.
Bu yatırımların yanında Laçin, oğuzlar, Dodurga ve Kargı’nın kazanımlarını da eklersem sayfalara sığmayacak.
Dilerseniz. Laçin, Oğuzlar ve Dodurga için sözlerimizi önümüzdeki aylarda ayrı harmanlayalım. Kargı için de açılan yatırım sayfalarını da bir başka yazıda değerlendirelim hep birlikte.
Buraya kadar tamamlanan ve hizmete sunulan projelerle ilgili bilgileri paylaşmaya çalıştım. Dilerseniz bir de devam eden projeler nelerdir birlikte inceleyelim
Obruk Dutludere Sulama Projesi devam ediyor yaklaşık 40 bin TL’lik bir yatırım olup tamamlandığında bölgenin kaderi değişeceğini çok iyi biliyorum.
Osmancık alt yapı şebekesi, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu toplam 21 milyonluk bir yatırım olup 2013 yılında ihale edilmiş ve devam etmektedir. Arıtma tesisinde ihale aşamasında.
D 100 karayolundan geçenlerin Osmancık’ın ikiz kuleleri olarak adlandırdığı ve yaklaşık 12 bin TL ye ihale edilen 300 öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim öğrenci yurdunun Cumhuriyetimizin 91. yıl kutlamalarına yetişmesi ve açılması planlandığı müjdesini aldım.
Koyunbaba Köprüsü’nün restorasyonu 2013 yılında 4 bin TL bedel ile ihale edildi ve restorasyon başladı. Turizm gazetecilerinin yönlerini Osmancık’a çevirdiklerini gözlemledim.
Osmancık Kalesi’nin restorasyon projesi 2 milyon TL bedel ile kabul edildi ve ihale aşamasında.
24 derslikli yeni İmam Hatip Lisesi ihale aşamasında ve yeni okullar sıraya girdi biliyorum.
Yarı olimpik yüzme havuzu ve sosyal tesisler, turizm meslek lisesi ve beraberinde uygulama oteli, Yeni Fen Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu tamamlayacak bu sözleri.