Güreşleri Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Yıldız, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Atılgan, eski Çorum milletvekili Adnan Türkoğlu, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar izledi. Güreşlerde Tokat, Samsun, Amasya, Çorum, bölgesinden 200 pehlivan, minik 1, minik 2, minik 3, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve başpehlivanlık kategorilerinde kıspet giydi.   
Belediye Başkanı Ali Uyanık, Oğuzlar belediyesi olarak ata sporu güreşe ellerinden gelen her türlü katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Çorum'un güreşte önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Uyanık, ata sporunun geçmişine bakıldığında elde edilen başarılar sayesinde bu milletin her ferdinin göğsünün kabardığını ifade etti. Örf, adet ve geleneklerin unutulmaması amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren Uyanık, hem seyirci hem de pehlivan olarak güreş şölenine katılımın yüksek
olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti. Bu tür organizasyonların geleneksel hale gelmesinin büyük emek ve özveri istediğini dile getiren Uyanık, güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.  
Oğuzlar Karakucak güreşlerinde her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok ilgiyi başpehlivanlık güreşleri gördü. Son derece çekişmeli geçen 10 pehlivanın başpehlivanlık için güreştiği müsabakalar sonunda Fatih Kamburu final müsabakasında yenen Ahmet Serbest başpehlivan oldu. Başaltında Rasim Bolat birinci olurken, Ziya Kambur ikinci, Bekir Demirtaş ve Mesut Kral üçüncülüğü paylaştı.   

GÜREŞ AĞALARINI ÖMER BALDAN KAZANDI  
Güreş müsabakaları sonunda ağalık seçimleri yapıldı. 6 işadamının yarıştığı ağalık seçimlerinde Ömer Baldan, 4 bin 100 TL ile Oğuzlar Karakucak Güreşleri ağalığını kazandı. İkinci kez güreş ağası seçilen Ömer Baldan daha sonra Başkan Uyanık ile birlikte vatandaşları selamladı.  
Seçimlerin ardından Oğuzlar güreşlerinin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara plaket verildi. Belediye Başkanı Ali Uyanık, daha önce üç kez güreş ağalığı yapan Mehmet Ocaklı'ya kol saati, iki kez güreş ağalığı yapan Aslan Afşar ise fotoğrafnın bulunduğu bir tablo hediye etti.  
Güreşler sonunda ayrıca Başkan Uyanık tarafından dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verildi. Güreşlerin düzenlenmesine katkıda bulunanlara plaket verildi.
Editör: TE Bilişim