İŞKUR 2025 personel alımı: 4.954 temizlik ve güvenlik görevlisi alınacak
İŞKUR 2025 personel alımı: 4.954 temizlik ve güvenlik görevlisi alınacak
İçeriği Görüntüle

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı'yı ziyaretinde, uzun süredir devam eden cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına son noktayı koydu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna dikkat çeken Yavaş, "Ekrem Başkan bu durumdayken benim adaylıktan söz etmem ayıptır, terbiyesizliktir. Ben asla böyle bir şey yapmam" diyerek, şu anki tek adayın İmamoğlu olduğunu vurguladı.

Siyasi kulislerin en çok konuştuğu konulardan biri olan 2028 cumhurbaşkanlığı seçimleri için muhalefetin adayı kim olacak sorusu, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı görüşmede net bir tavır sergileyen Yavaş, partisinin ve tüm muhalefetin önceliğinin, haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde bulunan belediye başkanları olduğunu belirtti. Kendi isminin adaylık için geçirilmesini doğru bulmadığını ifade eden Yavaş, bu süreçte birlik ve beraberlik mesajı vererek tüm desteğin İmamoğlu'na yöneltilmesi gerektiğini ima etti.

Yavaş, kişisel hırsların ve makam beklentilerinin ön planda olmaması gerektiğini, asıl hedefin Türkiye'deki mevcut siyasi anlayıştan kurtulmak olduğunu söyledi. "Önemli olan bu anlayıştan kurtulmak. Beni, seni, osu busu yok. Birimiz yapsın da kim yaparsa yapsın" sözleriyle, adaylık konusunda kişisel bir beklentisi olmadığını, önemli olanın toplumsal bir değişim olduğunu açıkça dile getirdi. Bu duruş, Yavaş'ın siyasi polemikler yerine ilkesel bir tutum sergilediği şeklinde yorumlandı.

"İkimiz de Tayyip Bey'den Açık Ara Öndeyiz": Anket Sonuçlarını Değerlendirdi

Fatih Altaylı'nın, adaylık konusundaki bu tavrının "artık aday olmak istemediği" şeklinde yorumlanabileceğini ve popülaritesinde bir düşüş olup olmadığını sorması üzerine Mansur Yavaş, anket sonuçlarına dikkat çekti. Kendi adına özel bir anket yaptırmadığını belirten Yavaş, MetroPOLL araştırma şirketinin bir anketine atıfta bulundu. "Vallahi ben anket falan yaptırmıyorum ama MetroPOLL’ün anketini gördüm. Orada %60 destek var bana. Ekrem Bey de bir tık altta. İkimiz de Tayyip Bey'den açık ara öndeyiz" ifadelerini kullandı.

Bu sözleriyle hem kendisinin hem de Ekrem İmamoğlu'nun halk nezdinde güçlü bir karşılığı olduğunu vurgulayan Yavaş, bu potansiyele rağmen mevcut konjonktürde adaylık tartışmasını ahlaki bulmadığını yineledi. "Ama Ekrem Başkan içerideyken bu konuları konuşmam” diyerek, kişisel popülaritesini ve anketlerdeki üstünlüğünü, İmamoğlu'na destek vermenin önünde bir engel olarak görmediğini net bir şekilde ortaya koydu. Bu durum, muhalefet içindeki dayanışmanın güçlü bir göstergesi olarak kabul edildi.

CHP'deki Yükseliş ve Muhafazakar Seçmen Mesajı

Mansur Yavaş, görüşmede sadece adaylık tartışmalarına değil, aynı zamanda CHP'nin son dönemdeki yükselişine de değindi. Partinin artık "din" konusunda eski hataları yapmadığını ve bu sayede toplumsal tabanını genişlettiğini belirtti. "Muhafazakar seçmen, CHP'ye oy vermenin onları cehenneme götürmediğini gördü ve anladı. Bu, CHP'ye gelen oyları artıracak ve artırıyor" diyerek, partinin kapsayıcı politikalarının sandıkta karşılık bulduğunun altını çizdi.

Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başlattığı mitinglerin de kesintisiz devam etmesi gerektiğini savunan Yavaş, iktidarın bu mitinglerden rahatsız olmasının, doğru bir yolda olunduğunun kanıtı olduğunu söyledi. Yavaş, CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara ve tutuklamalara da sert tepki göstererek, "Namuslu, şerefli, onurlu insanlara iftira atıyorlar. Soruştur, araştır, araştırma diyen yok ama tutuklama olur mu?" diyerek hukuki süreçlerdeki tutukluluk tedbirini eleştirdi ve belediyelerin denetimden korkmadığını ifade etti.

Muhabir: Haber Merkezi