Yeni uygulama kapsamında, özel gereksinimli öğrencilere sınav sürecinde eşlik edecek okuyucu ve kodlayıcılar, düzenlenen eğitim programını başarıyla tamamlayan öğretmenler arasından seçilecek. Böylece sınavda görev alacak personelin belirli bir standartta ve yetkinlikte olması sağlanacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, “eğitimde hiçbir ferdin dışarıda kalmaması” ilkesi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında, merkezî sınavlardaki “sınav tedbir hizmetleri”nin kapsamını genişletmeye devam ediyor. Bu çerçevede, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınav süreçlerinin daha erişilebilir ve adil hale getirilmesi hedefleniyor.

Uygulama ile görme yetersizliği bulunan öğrencilerden otizm spektrum bozukluğu olan bireylere kadar farklı ihtiyaç gruplarına yönelik çeşitli destekler sunuluyor. Bu destekler arasında ek süre verilmesi, okuyucu ve kodlayıcı desteği sağlanması, sınavın hastanede veya evde yapılabilmesi gibi uygulamalar yer alıyor.

Bakan Uraloğlu, Çorum ziyaretini değerlendirdi
Bakan Uraloğlu, Çorum ziyaretini değerlendirdi
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, hayata geçirilen yeni uygulamanın, özel gereksinimli öğrencilerin sınavlara daha eşit şartlarda katılımını sağlayacağını ve eğitimde fırsat eşitliğine önemli katkı sunacağını belirtti.

Muhabir: Merve Kayış