Çıtır çıtır un kurabiyesi tarifiyle çay saatlerinizi şenlendirin. Evde ağızda dağılan, kıyır kıyır un kurabiyesi yapımı artık çok kolay! Adım adım tarifi...

Arroz de Marisco tarifi: Portekiz’in enfes Deniz Ürünleri Pilavı Arroz de Marisco tarifi: Portekiz’in enfes Deniz Ürünleri Pilavı

Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı(14 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası
Servisi için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Un kurabiyesi için 200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin.
Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin.
Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın.
Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyin.
Ardından un kurabiyelerini servis edin.

Afiyet olsun!

Un Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktası

Kurabiyelere daha rahat şekil vermek ve pişerken yayılmalarını önlemek için; hamuru buzdolabında daha uzun süre bekletebilirsiniz.