Garibanlık iyidir diye savunamam ama garibanlığımı kabul ederim. Okumayı öğrenince okuryazar olmaya çalışıyorum.
İlkokul öğretmenimle görüşmeye hiç ara vermedim. Onu çok seviyorum. Başka öğretmenleri de sevmek isterdim ama benim ortaokul, lise, önlisans veya üniversite öğretmenim yada hocam olmadı ki.
Hayat çetinceviz çattı bize kaşlarını sınıf birincisi falan tanımadı. Hayatın değirmeni bize harf öğretenleri, sevgi ile yaklaşanları, bizi bağrına basanları, hatta ve hatta ulaşamadıklarımızı da uzaktan sevmeyi öğretti.
Cehaletin düşmanı olanların dostluğuna hep inandım. Bu inancım hiç sarsılmadı. Kendini yetiştirebilmek ve öğrenebilmek, öğrenmekten bıkıp usanmadan mücadele etmek. Bizi ortak bir dostumuz tanıştırdı Rektör Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’la. Önce irdeledim sonra inceledim, araştırdım sonra sevmeye başladım. Sonra çalışmalarını araştırdım.
İnsan halini sevdim. Olağanlığını, içtenliğini, samimiyetini, Çorum için çabalarını, en çokta anlaşılmak isteyişini sevdim.
BENDE ANLAŞILMAK İSTİYORUM.
Yüzme biliyorken hırçın suda çırpına çırpına direnmesini sevdim.
Çorum sevdalısı oluşunu sevdim.
Gece gündüz demeden koşturmasını sevdim.
Okumuş olmasını ve anlamış olmasını sevdim.
Her yere yetişmeye çalışan azmini sevdim.
Bizim Çorumlular olarak bir eksikliğimiz mi? Kusurumuz mu? Ne sayarsak sayalım kendi içimizden çıkıpta meyve veren ağacı taş yağmuruna tutarız taşlarız.
Bize bizden uzak olanlar yakın gelir.
Ulaşamadıklarımız sanki daha bir saygı değerdir.
İthaller her zaman modayı ortaya koyar ya.
O rant tuzağıdır ya
Bu sefer içimizden biri bizim ALKANLAR'dan hani şu mahallemizden elimizde o bir değer verirken onu bilmeyi öğrenmek elimizde.
İnsan da kuş misali kendi uçmasa da, bir gün birileri elimizden uçuruverir sonrasında kahraman olan efsaneler iş göremezler.
Kahramanlar bir masal benzeridir. Gerçekte yaşayanlar ve bu memleketine hizmet edenleri anlamalıyız, yanında olmak gerektiğinde yanında olmalıyız.
Üstadım cehaletimi hoş göreceğini biliyorum.
Ne anlam yüklersiniz bilmiyorum ama yanınızda bu kalem.