Misafir sofralarının vazgeçilmez lezzeti kakaolu ıslak kek, kolay yapımıyla dikkat çekiyor. Tam kıvamında bir ıslak kek için gerekli tüm detaylar bu yazımızda.
Kakaolu ıslak kek, lezzetiyle büyük küçük herkesin favorisi. Yumuşacık keki ve üzerindeki sosuyla efsane bir tat bırakıyor. İşte mükemmel ıslak kek tarifimiz...
Bir kek düşünün, her lokmasında mutluluk hissettirsin. İşte kakaolu ıslak kek tam da bu duyguyu yaşatıyor. Peki, ama nasıl mı? İşte cevabı...
MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosunu hazırlama için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
Ceviz
TARİF
Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.
Kakaolu ıslak kek, tatlı severlerin gönlünde özel bir yere sahiptir. Bu tarifi denedikten sonra, kek yapımında yeni bir sayfa açmış olacaksınız. Misafirlerinizden tam not alacak, ağzınızda muhteşem bir tat bırakacak bu keki her zaman yapmak isteyeceksiniz. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!