Müdürlükten yapılan açıklamada, ruhsatlı büyükbaş ve küçükbaş hayvan pazarlarının 24 Aralık 2025 tarih ve 2025-17 sayılı Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu Kararı doğrultusunda, 29 Aralık 2025 Pazartesi günü itibarıyla yeniden faaliyete geçeceği bildirildi.
Yetkililer, hayvan sağlığının korunması, bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesi ve halk sağlığının güvence altına alınması amacıyla uygulanan tedbirlerin olumlu sonuç verdiğini vurguladı. Yapılan değerlendirmeler neticesinde pazarların kontrollü şekilde açılmasına karar verildiği ifade edildi.
Açıklamada, pazarlara giriş yapacak hayvanların küpe, pasaport ve sevk belgelerinin eksiksiz olması gerektiği hatırlatıldı. Aşıları ve sağlık kontrolleri tamamlanmamış hayvanların pazarlara kesinlikle alınmayacağı belirtilirken, pazar alanlarında belirlenen biyogüvenlik kurallarına ve resmi talimatlara titizlikle uyulmasının zorunlu olduğu kaydedildi.
Yetkililer, üreticilerin, yetiştiricilerin ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına alınan bu kararın büyük önem taşıdığını vurgulayarak, tüm paydaşları sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet etti.

