Belen tava, Hatay'ın Belen ilçesinden adını alan ve lezzetiyle bilinen bir yemektir. Bu kolay tarif ile evde de hazırlayabilirsiniz.
Hatay mutfağının vazgeçilmezlerinden Belen tava, et ve sebzelerin mükemmel uyumuyla dikkat çekiyor. İşte evde yapabileceğiniz tarif!
Belen tava, Hatay'ın en sevilen yemeklerinden biridir. Bu tarif ile evinizde kolayca hazırlayabilir, lezzetli bir öğün sunabilirsiniz.
MALZEMELER
1 soğan
1 yeşil biber
1 kapya biber
1 domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
100 gram tereyağı
400 gram kuzu eti
TARİF
Sebzeleri doğrayın ve bir kapta karıştırın.
Demir döküm bir tavaya yaydığınız sebzelerin üzerine iri doğranmış etleri serin.
Tereyağını eritip üzerinde gezdirin.
Sıcak fırında 200 derecede 50 dakika pişirin.