Yeni okul binasının inşaat çalışmalarına başlanırken, Osmancık İlçe Millî Eğitim Müdürü İdris Makineci ile Şube Müdürü Hasan Çınar şantiye alanında incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmaların son durumu ve inşaat süreci hakkında bilgi alan Makineci ve Çınar, yürütülen faaliyetleri yerinde değerlendirdi.

Fore kazık sistemi uygulanıyor

Öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini ön planda tutan proje kapsamında, zemin koşulları dikkate alınarak fore kazık sistemi uygulanıyor. Bu yöntemle yeni okul binasının depreme karşı daha dayanıklı hale getirilmesi amaçlanıyor.

Çağın eğitim ihtiyaçlarına uygun olarak inşa edilen binada, öğrencilerin daha güvenli, modern ve donanımlı bir ortamda eğitim görmesi hedefleniyor.

Mustafa Taşkın hayatını kaybetti
Mustafa Taşkın hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

2027 yılında hizmete açılacak

İnşaat çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda sürdürülerek yeni Gemici İlkokulu binasının 2027 yılında tamamlanması ve eğitim öğretime açılması bekleniyor.

Osmancık İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, eğitime yapılan her yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğu vurgulanarak, projenin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Açıklamada ayrıca sürece katkı sunan kurumlara ve çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür edildi.

Muhabir: Ebru Çalık