30 Mart 2026 tarihinde Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Etimesgut Belediyesi ve iştiraki Etimkent A.Ş.’de tespit edilen usulsüzlükler nedeniyle 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturmanın, “zimmet” suçu kapsamında başlatıldığı bildirildi.
Sayıştay denetimleri sonrası soruşturma başlatıldı
Soruşturmanın, Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılan 2025 yılı denetimleri sonrasında başlatıldığı açıklandı. Denetimlerde, belediyenin aşevi hizmetleri ile yemek alımı ve dağıtımı süreçlerinde usulsüzlükler tespit edildiği belirtildi.
Ayrıca Etimkent A.Ş.’nin hesaplarında da mali işlemlere ilişkin uygunsuzluklar bulunduğu ifade edildi. Bu bulgular üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli süreç başlatıldı.
4 belediye çalışanı hakkında işlem yapıldı
Soruşturma kapsamında Etimkent A.Ş. Genel Müdürü M.Ç., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü A.C., mutemet S.K. ve şirket kasa sorumlusu H.B. hakkında gözaltı kararı verildi.
Şüphelilerin adreslerinde ve iş yerlerinde mahkeme kararıyla eş zamanlı arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi. Tüm şüphelilerin gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Erdal Beşikçioğlu’ndan açıklama geldi
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, gözaltı kararlarının ardından yaptığı açıklamada sürecin belediyenin kendi başvurusu ile başladığını belirtti.
Beşikçioğlu, belediye müfettişleri tarafından tespit edilen usulsüzlükler sonrası savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve gözaltı işlemlerinin bu başvuru üzerine gerçekleştiğini ifade etti. Açıklamada, sürecin siyasi bir operasyon olarak değerlendirilmemesi gerektiği vurgulandı.
Belediye süreci yakından takip ediyor
Beşikçioğlu, adı geçen personelden birinin daha önce görevden uzaklaştırıldığını ve belediyenin müşteki sıfatıyla süreci takip ettiğini belirtti. Devam eden adli işlemler hakkında kamuoyunun bilgilendirileceği ifade edildi.
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni gelişmelerin yaşanabileceği ve dosyanın kapsamlı şekilde incelendiği öğrenildi.





