Çorum Belediye Meclisi, idari ve mali kararların alınmasında kilit rol oynayan komisyon üyelerini belirlemek üzere toplandı. Belediye Başkanı Zeki Gül'ün yönettiği oturumda, bir yıl süreyle karar mekanizmasında yer alacak isimler için oylama gerçekleştirildi. Toplantıda belediyenin işleyişini doğrudan etkileyecek ihtisas komisyonlarının yeni kadroları şekillendi.
ENCÜMEN ÜYELİĞİ İÇİN ÜÇ İSİM SEÇİLDİ
Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri Daimi Encümen üyeliği seçimiydi. AK Parti grubu tarafından aday gösterilen Bilal Keleş, Enver Yılmaz ve Mehmet Akif Berk, meclis üyelerinin oylarıyla bu göreve getirildi. Üç isim, oy çokluğu ile seçilerek görevlerine başladı.
BÜTÇE VE İMAR KOMİSYONLARINDA YENİ DÖNEM
İhtisas komisyonları için yapılan seçimlerde de listeler belirlendi. Belediyenin mali yol haritasını çizecek Plan ve Bütçe Komisyonu; İsmail Akgöz, Mehmet Akif Berk, Nahide Tekin, Necdet Biçer ve Semrin Kaleli'den oluştu. Şehrin yapılanmasında söz sahibi olacak İmar Komisyonu koltuklarına ise İsmail Tekçam, Mehmet Döngel, Ekrem Demirten, Ogün Meroğlu ve Serda Uysal Karlıdağ oturdu.
TARİFE KOMİSYONU LİSTESİ NETLEŞTİ
Vatandaşı doğrudan ilgilendiren ücret ve tarifeleri belirleyecek Tarife Komisyonu üyeleri de yapılan seçimle görev başı yaptı. Oylama neticesinde Şükrü Gayı, Şahiste Uçar, Gazenfer Öztürk, Kenan Kellerbağı ve Sezer Yalçınkaya komisyonda görev aldı. Seçilen üyeler önümüzdeki bir yıl boyunca ilgili komisyonlarda çalışmalarını sürdürecek.
