Boş arsaya moloz döktü: Para cezası kesildi
Boş arsaya moloz döktü: Para cezası kesildi
İçeriği Görüntüle

Düzensiz göçle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı koordinesinde 36 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında Çorum’un da bulunduğu birçok ilde göçmen kaçakçılarına darbe vuruldu. Operasyonlarda 102 şüpheli gözaltına alınırken, 393 düzensiz göçmen yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Adana, Adıyaman, Artvin, Bitlis, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Muğla, Muş, Nevşehir, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Batman, Iğdır, Osmaniye ve Düzce’de düzensiz göçe karşı kapsamlı operasyonlar yapıldığını duyurdu.
Son 1 haftada gerçekleştirilen bu operasyonlarda 102 şüpheli göçmen kaçakçısı yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 22’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerin ise adli işlemleri sürüyor.
Operasyonlar sırasında ayrıca 393 düzensiz göçmen de yakalandı. Bakanlık, yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesine yönelik işlemlerin başlatıldığını belirtti.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, yürütülen bu tür eş zamanlı operasyonlarla düzensiz göçle kararlılıkla mücadele edildiğini vurguladı. Açıklamada, kamu düzeni, güvenlik ve toplumsal huzurun korunması için operasyonların aralıksız süreceği bildirildi.

Muhabir: İhlas Haber Ajansı