Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Tuncay Yılmaz, parti binasında düzenlenen basın toplantısında yeni İl Yönetim Kurulu ile Merkez İlçe yönetimini kamuoyuna açıkladı. Toplantıda CHP’nin Çorum’daki yeniden yapılanma süreci, partiden yaşanan istifalar, yeni üyelikler, saha çalışmaları, disiplin süreci ve seçim anketleri de gündeme geldi.

Yılmaz’ın verdiği bilgilere göre CHP’nin Çorum merkez ve 13 ilçe dahil toplam 14 bin 567 üyesi bulunurken, yaşanan siyasi süreçte 5 bin 922 kişi partiden istifa etti. İstifaların 4 bini merkezden, bin 922’si ilçelerden gerçekleşti. Bu süreçte CHP’ye 167 yeni üyenin katıldığı açıklandı.

Yılmaz: Cumhuriyet Halk Partisi’nde bundan böyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

CHP Çorum örgütünün yeniden yapılandırılmasına ilişkin konuşan Tuncay Yılmaz, Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı görevine getirildikten sonra il, merkez ilçe ve 13 ilçede yeni yönetimlerin oluşturulması için çalışmaya başladıklarını söyledi.

Yılmaz, “Biliyorsunuz, 21 Mayıs itibarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir mutlak butlan kararı çıkmıştır. Bu kararın neticesinde Türkiye’de gelişen siyasi olayların yansıması, bir izdüşümü olarak Çorum Cumhuriyet Halk Partisi il, merkez ilçe ve ilçelerde aynen yaşanmıştır. Bu süreç içerisinde Genel Merkezin atamasıyla İl Başkanlığı görevine getirildim. Bunu da sizler yakinen biliyorsunuz. Çorum’da tekrar gerek İl Yönetim Kurulunun kurulması, gerek Merkez İlçe yönetiminin atanmasıyla kurulması ve gerekse de 13 ilçemizin yeniden ilçe başkanlarının atanması ve yönetim kurullarının kurulması gibi zor bir sürece girmiştir Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

Yılmaz, kamuoyuna şeffaflık sözü verdiklerini belirterek, “İlk göreve atıldığımızda basınla ve kamuoyuyla paylaştığımız bilgilerde şunu söylemiştik: Cumhuriyet Halk Partisi’nde bundan böyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her şey tüm şeffaflığı ile Çorum kamuoyuyla paylaşılacak diye bir söz vermiştik. Bugün de onlardan ilkini kamuoyuyla paylaşmak adına bu basın toplantısını tertip etmiş bulunmaktayız arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Çorum’da 14 bin 567 üyesi bulunuyordu

Toplantıda üyelik rakamlarını da açıklayan Yılmaz’ın verdiği bilgilere göre CHP’nin Çorum merkez ve 13 ilçe dahil toplam 14 bin 567 üyesi bulunuyordu. Yaşanan siyasi süreçte bu üyelerin 5 bin 922’si partiden istifa etti.

İstifaların 4 bini merkezden, bin 922’si ilçelerden gerçekleşti. Yılmaz, istifalara rağmen CHP’nin Çorum’daki örgütsel yapısını koruduğunu savundu.

167 yeni üye CHP’ye katıldı

Tuncay Yılmaz, yönetim kurulları henüz kamuoyuna açıklanmadan CHP’ye yeni üyelerin katıldığını söyledi. Herhangi bir özel üyelik kampanyası başlatılmadan sisteme yeni kayıtların yapıldığını belirtti.

Yılmaz, “Bununla birlikte henüz bir kampanya yapılmadan, henüz yönetim kurulları açıklanmadan, henüz üye kayıtları başlamadan sistem üzerinden ve doğrudan partiye gelerek üye olan kişi sayısı 167’dir” dedi.

İl ve Merkez İlçe yönetimleri 15 gün önce oluşturuldu

CHP Çorum İl Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Merkez İlçe Yönetim Kurulunun toplantıdan yaklaşık 15 gün önce oluşturulduğunu açıklayan Yılmaz, bu kadroların kamuoyuyla daha önce paylaşılmadığını söyledi.

Yılmaz, “Arkadaşlar, çokça merak edilen konu aslında 15 gün önceden Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu kurulmuştur, hazırdır. Ama bunu biz kamuoyuyla ve basınla paylaşmadık. İlk olarak İl Yönetim Kurulu üyelerimizi sizlere takdim ederek başlayacağız. Arkasından da Merkez İlçe Yönetim Kurulumuzu sizlere ilan edeceğiz” dedi.

CHP Çorum İl Yönetim Kurulu açıklandı

Açıklanan güncel listeye göre CHP Çorum Asil İl Yönetim Kurulu, İl Başkanı Tuncay Yılmaz ile birlikte 21 kişiden oluştu.

CHP Çorum Asil İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

  1. Tuncay Yılmaz

  2. Sevinç Demirtaş Şahin

  3. Şemsi Gökay

  4. İsmail Uçar

  5. İlhami Türksal

  6. Ethem Eser

  7. Mehmet Savaş

  8. Mustafa Gürbüzer

  9. Muhammed Ali Şahin

  10. Hasan Başpınar

  11. Yaşar Çetintaş

  12. Seydi Köse

  13. Nilgün Demirdalıç

  14. Türkmen Bolat

  15. Sami Zavar

  16. Serpil Yıldız

  17. Necdet Ortakcı

  18. Cihad Kaya

  19. Volkan Kılıç

  20. Güray Ersoy

  21. Hünkar Akburu

Yılmaz yönetimin oluşturulmasındaki kriterleri anlattı

Tuncay Yılmaz, yeni yönetim kadrosu belirlenirken farklı toplumsal kesimlerin temsil edilmesine dikkat ettiklerini söyledi. Meslek grupları, sosyal çevreler ve farklı inanç kesimlerinden isimlerin yönetimde yer almasını önemsediklerini belirtti.

Yılmaz, “Bizler bu yönetimleri yaparken toplumun farklı inanç kesimlerinden her insanın burada olmasına, farklı meslek birliklerinden ve gruplardan her insanın burada olmasına, toplumun tüm kademelerinin temsil noktasında adil olmasına dikkat ettik. 21 kişiyle, 20 artı bir İl Yönetim Kurulu 15 gün önce kurulmuştur. Bugün de bunu Çorum basınıyla paylaşmak isteriz” ifadelerini kullandı.

Muharrem Gökay Merkez İlçe Başkanı oldu

CHP Çorum Merkez İlçe Başkanlığına Muharrem Gökay’ın atandığını da duyuran Yılmaz, Gökay’ın yönetim kurulunu oluşturduğunu söyledi.

Yılmaz, “Bunun hemen devamında yine aynı süreçte Sayın Muharrem Gökay Merkez İlçe Başkanı olarak atanmış. Yine Sayın Merkez İlçe Başkanımız yönetim kurulunu kurmuştur. Bu listeleri zaten çıkarken basına mutlaka vereceğiz arkadaşlar” dedi.

Yılmaz yeni partinin Çorum yapılanmasını eleştirdi

CHP’den ayrılan isimlerin yeni siyasi oluşumdaki görevlerine değinen Yılmaz, yeni partinin Çorum’daki yönetim kadrolarının oluşturulma biçimini eleştirdi.

Yılmaz, “Bildiğiniz üzere düne kadar aynı yolu yürüdüğümüz arkadaşlarımızın partimizden ayrılarak yeni parti kurmaları, bunun beraberinde de Çorum’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden üyelerin istifa etmesi, yeni kurulan partide yeni yönetim kurullarının kadrolarının kurulması da yine Cumhuriyet Halk Partisi tabanından istifa eden ya da istifa ettirilen, ahbap çavuş ilişkisiyle oluşmuştur” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya paylaşımlarına tepki

CHP’den ayrılan bazı eski yöneticilerin sosyal medya paylaşımlarına tepki gösteren Yılmaz, geçmişte parti içerisinde görev alan isimlerin CHP’ye yönelik ağır ifadeler kullanmasını eleştirdi.

Yılmaz, “Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi’nde mevki, makam kazanmış insanlara yakışmamaktadır, yakışık almamaktadır. Bu tip paylaşımları yapanlar, sosyal medya üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ni linç ettirmeyi isteyenler şunu bilmelidir: Biz hiçbir arkadaşımıza kırgın değiliz, kızgın değiliz” dedi.

Yılmaz: Siyasette bazen yol ayrımları olur

Yaşanan siyasi ayrılıkların ardından CHP’den ayrılan isimleri ötekileştirmeyeceklerini söyleyen Yılmaz, geçmişte de CHP içerisinden farklı partilerin çıktığını hatırlattı.

Yılmaz, “Siyasette bazen yol ayrımları olur, yol ayrılıkları olur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinden çıkan ilk parti de değildir yeni kurulan parti. Bundan önce de onlarca parti Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinden çıkmıştır” dedi.

Yılmaz, “İlerleyen süreçte de bunların yüzde 99’u tabela partisi hâlini almış ama taban yine Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşmiştir. 103 yıllık koca çınarımız ne fırtınalar görmüştür. Ne fırtınalar görmüştür. Menderes baskısını görmüştür. 80 ihtilalini görmüştür. Son 25 yıldır da AKP’nin ceberut iktidarının zulmünü görmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi bunu da atlatacaktır. Bu süreçten Cumhuriyet Halk Partisi yine güçlenerek çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: Muhalefete muhalefet etmek yoktur

CHP’nin siyasi mücadelesinin diğer muhalefet partileriyle değil iktidarla olduğunu ifade eden Yılmaz, bu konudaki tutumlarını anlattı.

Yılmaz, “Cumhuriyet Halk Partisi tüm inancıyla, kararlılığıyla mücadelesine, ama bu mücadelesini muhalefete muhalefet ederek değil, AKP ile mücadelesine devam edecektir. Bizim muhalefet edeceğimiz alan bellidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikaları bellidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin görev ve misyonları arasında muhalefete muhalefet etmek yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi AKP’ye muhalefet eder, AKP’yle mücadele eder” dedi.

Partiden ayrılan isimlere yönelik tutumlarını da açıklayan Yılmaz, “O yüzden giden arkadaşlarımıza kötü söz söylemeyeceğiz. Gönüllerini kırmayacağız. Partimizden istifa ettiler diye onları asla ötekileştirmeyeceğiz. Sosyal medya hesapları üzerinden bugün yol ayrımına geldiğimiz arkadaşlarımızı kırmayacağız, incitmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Boş arsaya moloz döktü: Para cezası kesildi
Boş arsaya moloz döktü: Para cezası kesildi
İçeriği Görüntüle

Yılmaz farklı kesimlere birlik çağrısı yaptı

Yılmaz, iktidara karşı siyasi mücadelede farklı demokratik kesimlerin ortak hareket etmesi gerektiğini savundu.

Yılmaz, “Bütün demokratik güçler birleşmediği sürece, tabanda ittifaklar yapılmadığı sürece bu memleketin muhafazakâr demokratları, bu memleketin Atatürk sevdalısı milliyetçileri, bu memleketin demokrat Kürtleri, bu memleketin demokrat İslamcıları, yani tüm bileşenler bir araya gelmediği sürece 25 yılda şunu gördük: AKP’yle mücadele edemezsiniz” dedi.

Yılmaz, “Yarın alanlarda, meydanlarda, sokaklarda mücadelede omuz omuza geleceğimizi kimsenin unutmamasını rica ediyoruz. Bizim görevimiz, bir kez daha söylüyorum, muhalefete muhalefet etmek değildir” ifadelerini kullandı.

İşçi, emekli ve çiftçi üzerinden iktidarı eleştirdi

Tuncay Yılmaz, ekonomik sorunlara ilişkin konuşurken iktidara yönelik sert ifadeler kullandı. İşçi, emekli ve çiftçilerin yaşadığı sorunları gündeme getirdi.

Yılmaz, “Bizim asli görevimiz 25 yıldır ülkenin her türlü kaynağını belli bir zümreye aktaran AKP’yledir. İşçinin alın terini sömüren AKP’yledir. Emeklinin hakkını vermeyen AKP’yledir. Tarladaki ürününü para ettirmeyen AKP’yledir. Bizim mücadelemiz memleketin büyük kaymağını yiyen baronlarla, para babalarıyla ve bunları koruyup kollayan, bunlara çanak tutan, işçiyi, emekçiyi ezdiren AKP iledir. Cumhuriyet Halk Partisi bundan böyle de AKP ile mücadelesini en sert ve kararlı bir biçimde devam ettirecektir” dedi.

Yılmaz: Alanlarda olacağız, meydanlarda olacağız

Yeni yönetimlerin açıklanmasının ardından saha çalışmalarını artıracaklarını söyleyen Yılmaz, bütün parti kadrolarıyla vatandaşların arasında olacaklarını ifade etti.

Yılmaz, “Bütün kadrolarımızla, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyelerimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Merkez İlçemiz, ilçe başkanlarımızla alanlarda olacağız. Meydanlarda olacağız. Sahalarda olacağız” dedi.

Yılmaz, “Geçinemeyen asgari ücretlinin yanında da Cumhuriyet Halk Partisi’ni görecek insanlar. Tarlada mahsulü para etmeyen çiftçinin yanında da Cumhuriyet Halk Partisi’ni görecek insanlar. Emekçinin, alın terinin yanında da Cumhuriyet Halk Partisi’ni görecek insanlar. Ve bu aile tekrar güçlenerek yoluna emin adımlarla devam edecek arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: Burası baba ocağı değil, burası ata ocağı

Partiden ayrılan ancak yeni siyasi oluşuma katılmayan kişilere de seslenen Yılmaz, CHP’nin kapısının açık olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Partiden istifa edip yeni kurulan partiye gidip üye olmamış her yurttaşa kapımız sonuna kadar açık. Burası baba ocağı değil. Burası ata ocağı, ata” dedi.

Yılmaz’dan Atatürk ve emanet vurgusu

CHP’nin tarihsel kimliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk üzerinden mesaj verdi.

Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu an 86 milyonluk halka iki tane hediyesi var. Allah rahmet eylesin. Ne diyor Gazi Paşa? ‘Benim iki büyük eserim var. İkisi de size emanet.’ Bunlardan birisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi. Türk’ün töresinde emanete ihanet etmek yoksa o zaman kimse emanete ihanet etmeyecek” ifadelerini kullandı.

Yılmaz iktidarı Cumhuriyet değerleri üzerinden eleştirdi

Konuşmasının devamında iktidara yönelik eleştirilerini sürdüren Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısı, “T.C.” ibaresi, Andımız ve tarih anlatımı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, “Arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi yok edilmek istenmiştir. Şimdi birkaç örnek vereceğim. Sözü çok da fazla uzatmak istemiyorum. Sizlerin işleri çok yoğun, biliyoruz. İlçelerden geldiniz. İşlerinizi bırakıp geldiniz. Şimdi iktidara geldiğinden beri bir mücadele vermekte. Neyle vermekte bu mücadeleyi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısıyla” dedi.

Yılmaz, “Bütün resmî kurumların üzerinde ‘T.C.’, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden harfleri indirmekle başladılar. Okullardaki Andımızı kaldırmak; çünkü onlara bunların hepsi Atatürk’ü hatırlatıyor ve Cumhuriyeti hatırlatıyordu. Bununla da kalmadı, devam etti. Bakın bir tarih icat ettiler. Ders kitaplarından Kurtuluş Savaşı’nı çıkartıp Milli Mücadele dediler” ifadelerini kullandı.

Ömer Halisdemir ve Kubilay üzerinden tarih değerlendirmesi

Tuncay Yılmaz, konuşmasının bu bölümünde Kubilay ve Ömer Halisdemir üzerinden de değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, “Menemen, Kubilay’ın yerine Ömer Halisdemir. Allah rahmet eylesin. Bunu asla ötekileştirmek için söylemiyoruz. Ömer Halisdemir de vatan için canını vermiştir. Bir yazılan tarihin anekdotu olarak anlatıyoruz” dedi.

Yılmaz, CHP’de kalmalarının nedenlerinden birini ise “Biz burada kalmamızın temel sebeplerinden birincisi bu. Ata ocağını terk etmemek” sözleriyle anlattı.

Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci’den CHP mesajı

Toplantıda Tuncay Yılmaz’ın ardından söz alan Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci, CHP’de kalma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cebeci, “İlk bayramlaşma hikâyesinde bana basındaki bazı arkadaşlar sorduğunda ben kendilerine, ‘Ben Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanıyım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanı olup hem de bu kurumsal yapıya saygımdan ve bu kurumsal yapının içerisindeki kurumsal görüşü içselleştirdiğimden buradayım. Dolayısıyla Ankara’ya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne bayramlaşmaya gideceğim. Benim bayramlaşmaya gideceğim yer Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’dir. Başka alanlarda böyle bir niyetim yok’ dedim” ifadelerini kullandı.

Cebeci: Cumhuriyet Halk Partisi ata ocağıdır

Mustafa Cebeci de CHP için “ata ocağı” tanımını kullandı.

Cebeci, “Baba ocağı, baba ocağı... Baba ocağını terk etmek kolaydır. Babanla kavga yaparsın, çeker gidersin. Ama bu tanım şimdi burada da düzeltildi. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin kurucu değerini kurumsal olarak bugünlere aktaran görüştür. Cumhuriyet Halk Partisi ata ocağıdır. Baba ocağı değildir” dedi.

Cebeci: Farklı görüşler bizim sosyal alandaki zenginliğimiz olmalı

Siyasi ayrılıkların demokratik hayatın bir parçası olduğunu belirten Mustafa Cebeci, hakaret içeren siyasi dilin doğru olmadığını söyledi.

Cebeci, “Farklı görüşlerimiz olacak, farklı partilerimiz olacak. Bizim farklı görüşlerimiz, farklı dünyalarımız bizim sosyal alandaki zenginliğimiz olmalı. Eğer farklı görüşler olmasa, farklı partiler olmasa Türkiye’de tehlike var demektir. Bunlar olacak. Farklı kopmalar da olacak. Yol ayrımları da olacak. Tekrar birleşmeler de olacak. Bu siyasetin doğasında olan bir şey. Ancak akşam yatıp sabah kalkıp insanlara hakaret etmek siyasetin doğasında yoktur. İnsanlığın doğasında yoktur” diye konuştu.

Cebeci eski ilçe başkanlarına seslendi

Mustafa Cebeci, CHP’de uzun yıllar görev yapan bazı eski ilçe başkanlarına yönelik de eleştirilerde bulundu.

Cebeci, “Bir lideri 10 yıldır, 15 yıldır iktidar yapamadı diye eleştirirken özellikle buradan bazı ilçe başkanlarımıza, eski ilçe başkanlarımıza seslenmek istiyorum. Siz 40 yıldır ilçe başkanıysanız, 40 yıllık ilçe başkanlarının bir başarısı olur. Sadece koltuğu olmaz” dedi.

Cebeci, “Efendim, işte şahlanıyoruz, gidiyoruz, yapıyoruz kardeşim. Bir defa demokrasiye inanacaksınız. Sen 40 yıldır bir başarı gösteremediğin zaman bu koltukları terk etseydiniz, belki bugün bu noktaya Cumhuriyet Halk Partisi gelmezdi. İnsanlar kendi ideallerini memleketin ideali gibi göstermeye kalkmasın. Herkes gizli ajandalarıyla bir yerlere varıp oralardan memleket sevdalısı kesilmesin” ifadelerini kullandı.

Cebeci’den ön seçim vurgusu

Parti içi demokrasiye ilişkin de konuşan Cebeci, CHP üyelerinin karar süreçlerinde karşılığı olması gerektiğini söyledi.

Cebeci, “Biz eğer Cumhuriyet Halk Partisi isek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olarak demokrasiyi içselleştireceğiz. Üyelere saygı duyacağız. Tabandaki bugün uğraşa uğraşa yaptığımız üyelerin bizde bir karşılığı ve değeri olmalı. Sadece kâğıt üzerinde kimse üye olmamalı. Bütün seçimlerin de ön seçimle yapılması gerektiğini Genel Başkanımızın söylemesi bizi fevkalade mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: Bu parti neler verdi

Mustafa Cebeci’nin ardından tekrar söz alan Tuncay Yılmaz, CHP’den ayrılan bazı isimlerin geçmişte parti bünyesinde üstlendiği görevleri sıraladı.

Yılmaz, “Mesela bugün yol ayrımına gelen, yollarını ayıran arkadaşlarımıza bu parti neler verdi? İlçe başkanlıkları verdi, ilçe yöneticilikleri verdi. İl Genel Meclisi üyelikleri verdi, belediye meclis üyelikleri verdi. Belediye başkan adaylıkları, belediye başkanlıkları verdi. Milletvekillikleri verdi” dedi.

Yılmaz, “Bunları hiç kimse kendisi olduğu için almadı. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu için, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanı olduğu için, kurumsal kimliğini 103 yıldır devam ettirdiği için o insanlar o makamlarda idi. En azından yedikleri ekmeğe birazcık saygı duymaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

28 kişi için disiplin süreci

Toplantının soru-cevap bölümünde CHP üyeliği devam eden ancak sosyal medya hesaplarında partiye yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı belirtilen kişiler hakkında disiplin işlemi yapılıp yapılmayacağı soruldu.

Yılmaz, “Üyelikleri hâlâ Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden ama sosyal medya hesapları dahil Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine hakaretler yağdıran yaklaşık şu ana kadar 28 kişi var. Bu sayı artabilir. Onlar hakkında da disiplin sürecini işleteceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Yılmaz’dan seçim anketi açıklaması

Yılmaz’a olası bir erken seçimde CHP’nin Çorum’da alacağı oy oranı da soruldu. Yılmaz, Çorum özelinde bilimsel yöntemlerle hazırlanmış bir milletvekilliği anketi bulunmadığını savundu.

Yılmaz, “Şimdi ben bu soruyu niye sorduğunuzu biliyorum. Geçtiğimiz günlerde yeni partiye katılan Sayın Milletvekilinin bir beyanından sanırım bu soru bize geldi. ‘İki milletvekilini çıkarttık.’ Vallahi bu soruya şöyle cevap vermek isterim. Anket dediğimiz için objektif yapalım” ifadelerini kullandı.

Yılmaz sosyal medya analizlerini eleştirdi

Anketlerin bilimsel bir yöntemle hazırlanması gerektiğini belirten Yılmaz, sosyal medya analizlerinin anket gibi değerlendirilmesine karşı çıktı.

Yılmaz, “Kişiler üzerine yapılır. Bir deneyi vardır. Sorular vardır. Dayanakları vardır. Ben her hafta anketleri takip eden biriyim. Çorum’da birebir yüz yüze yapılmış, kişi, cinsiyet, yaş aralığı, meslek belirtilen ve Çorum özelinde milletvekilliğine dair hiçbir anket yapılmamıştır. Twitter hesaplarını aylık 250 TL vererek takip eden gazetecilerin analizlerini anketmiş gibi algı yaratmak da bir milletvekiline yakışmıyor, yakışmaz” dedi.

Yılmaz: Büyük parçanın büyük çoğunluğu CHP’de

CHP’nin Çorum’daki oy oranına ilişkin net bir yüzde vermeyen Yılmaz, yaşanan ayrılığın seçmen davranışında belli bir etkisinin olabileceğini söyledi.

Yılmaz, “Az önce verdiğim istifa sayılarından da, üye yapısından da ne oy alacağımızı sanırım tahmin edebilirsiniz. Bir kopuş mutlaka olacaktır. Eğer seçime girilebilirse bu hâliyle girilebilir. Ama büyük parçanın, büyük çoğunluğun yine Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu söylemek isterim” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: Bir kamuoyu algısı yaratılmaya çalışılmaktadır

CHP’nin Çorum’daki oyunun yüzde 5 ile yüzde 7 arasında olduğu yönündeki bir değerlendirme hatırlatılınca Yılmaz, anketlerin hangi kişilerle ve hangi yöntemle yapıldığının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, “Bu anketin kime yapıldığını, nerede yapıldığını bilmek gerekir. Bir kamuoyu algısı yaratılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Yılmaz, “Üç ay sonra bu ülke çok başka şeylere tanık olacak. Cumhuriyet Halk Partisi’ne dair üç ay sonra çok farklı gelişmelere bütün Türkiye şahitlik edecek” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: İl bazlı bir anket Türkiye’de yapılmamıştır

Tuncay Yılmaz, konuşmasının sonunda Çorum’a özel güvenilir bir kamuoyu araştırması bulunmadığı yönündeki görüşünü yineledi.

Yılmaz, “Bir daha söylüyorum. İl bazlı bir anket Türkiye’de yapılmamıştır” dedi.

CHP Çorum yeni yönetimle sahaya çıkacak

Yeni İl Yönetim Kurulu ile Merkez İlçe yapılanmasının açıklanmasıyla CHP Çorum örgütünde yeniden yapılanmanın önemli bir aşaması tamamlandı. Yılmaz’ın verdiği rakamlara göre CHP’nin Çorum merkez ve 13 ilçe dahil 14 bin 567 üyesinden 5 bin 922’si istifa etti. İstifaların 4 bini merkezden, bin 922’si ilçelerden gerçekleşirken partiye 167 yeni üye katıldı.

Tuncay Yılmaz, CHP Çorum örgütünün kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, Merkez İlçe ve ilçe başkanlıklarıyla birlikte önümüzdeki dönemde saha çalışmalarını artıracağını açıkladı.

Muhabir: İlhami Türksal