Dünyanın dört bir yanından geleneksel tarifleri ve otantik restoranları tanıtan Taste Atlas (Lezzet Atlası), bu kez en az puan alan yiyecekleri sıraladı. Listede çeşitli ülkelerden tartışma yaratan yemekler yer alıyor.

Kapuska (Türkiye)

Listenin 67. sırasında Türkiye'den kapuska yemeği bulunuyor. Kapuska için şu tanım yapıldı:

“Ana malzemesi lahana olan bir Türk yemeğidir. Yemeğin birçok farklı çeşidi bulunur ve et, bulgur, pirinç ya da fasulye gibi malzemelerle zenginleştirilebilir. Lahana genellikle soğan, domates, zeytinyağı ve karabiberle yumuşayana kadar pişirilir.”

Diğer Tartışma Yaratan Yemekler

Bocadillo de Sardinas (Konserve Sardalya Sandviçi, İspanya)

Konserve sardalya ile hazırlanan bu geleneksel İspanyol sandviçi, biber, domates, avokado, marul, haşlanmış yumurta gibi malzemelerle zenginleştirilebilir.

Kütür kütür turşu için 1 kaşık ekleyin! Turşular Yıl boyunca erimiyor ve taş gibi kalıyor Kütür kütür turşu için 1 kaşık ekleyin! Turşular Yıl boyunca erimiyor ve taş gibi kalıyor

Calskrove (Pizza-Hamburger Hibriti, İsveç)

Skellefteå kasabasında ortaya çıkan bu yiyecek, pizza hamurunun içine hamburger ve patates kızartması konularak hazırlanıyor. Bol kalorili bu yemek, pizza ile hamburger arasında karar veremeyenlere hitap ediyor.

Angulas a la Cazuela (Yılan Balığı, İspanya)

Bask bölgesine özgü olan bu yemek, bebek yılan balığı (angulas), sarımsak, pul biber ve zeytinyağı ile yapılıyor.

Jellied Eels (Jöleli Yılan Balığı, İngiltere)

yüzyıldan beri tüketilen bu yemek, yılan balığının otlarla pişirilip soğutulmasıyla hazırlanıyor. Soğutulduğunda balığın saldığı jelatinle özel bir tabaka oluşur.

Ramen Burger (ABD)

Blog yazısı yazarı Keizo Shimamoto tarafından Brooklyn'de tanıtılan bu yemek, ramen makarnasından yapılan iki ekmek arasında köfte ile servis edilir.

Chapalele (Patates Ekmeği, Şili)

Patates ve undaırla hazırlanan bu geleneksel ekmek, Şili mutfağına özgü bir lezzettir.

Faves a la Catalana (Baklalı Et Yemeği, İspanya)

Katalonya bölgesine ait bu yemek, bakla, et suyu ve kan sosisi ile yapılır.

Thorramatur (İzlanda)

Her yıl ocak ve şubat aylarında tüketilen bu geleneksel seçki, fermente köpek balığı eti, tütsülenmiş kuzu eti ve kan sosisi gibi farklı lezzetleri bir araya getirir.

Kaeng Tai Pla (Fermente Balık Kareyi, Tayland)

“Tai pla” adı verilen fermente balık iç organlarının kullanıldığı bu yemek, yoğun aromalarıyla dikkat çeker ve genellikle buharda pişirilmiş pilavla servis edilir.