Ağrı’da arkadaşlarının doğum günü için aldığı pastayı yedikten sonra rahatsızlanan üniversite öğrencisi Remziye Horuz, 2 Aralık’tan bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili pastane çalışanları gözaltına alınırken, pasta numunesi laboratuvar incelemesine gönderildi.

Ağrı’daki Abdurrahim Arvasi Kız Yurdu’nda kalan 25 yaşındaki Remziye Horuz için arkadaşları 2 Aralık’ta doğum günü sürprizi yapmak istedi. İddiaya göre iki öğrenci, il merkezindeki bir pastaneye giderek Horuz’un yumurtaya alerjisi olduğunu belirtti ve yumurta içermeyen pasta siparişi verdi.

Pastanın yurda getirilmesinin ardından yapılan kutlamada Horuz’un pastayı tükettikten kısa süre sonra fenalaştığı fark edildi. Durumun bildirilmesi üzerine Horuz, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve aynı gece yoğun bakıma alındı.

Doğum Gününde Yediği Pasta Üniversiteli Genç Kızın Sonu Oldu 2

Yoğun bakımda yaşam mücadelesini kaybetti

Hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan Remziye Horuz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşam mücadelesini kaybetti. Genç öğrencinin ölümünün gıda alerjik reaksiyonuna bağlı olduğu değerlendiriliyor.

Adım adım dolandırıcılık planı: Kuyumcular sokağındaki şüphe milyarlık oyunu bozdu
Adım adım dolandırıcılık planı: Kuyumcular sokağındaki şüphe milyarlık oyunu bozdu
İçeriği Görüntüle

Olayın ardından Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında pastanede çalışan Y.A. ve F.Y. isimli iki kişi gözaltına alındı.

Pasta numunesi laboratuvara gönderildi

Olay günü alınan pasta numunesinin, yumurta bileşeni içerip içermediğinin tespiti amacıyla İstanbul İl Tarım Müdürlüğü Laboratuvarı’na gönderildiği öğrenildi. Laboratuvar incelemesinin ardından kesin bulguların soruşturma dosyasına ekleneceği bildirildi.

Yetkililer, gıda alerjisi bulunan bireyler için yapılan ürünlerde içerik denetiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekerken, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdüğü belirtildi.

Üniversiteden başsağlığı mesajı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin, Remziye Horuz’un vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, Horuz’un Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. sınıf öğrencisi olduğu belirtilerek, ailesine, yakınlarına ve üniversite camiasına başsağlığı dilekleri iletildi.

Soruşturma kapsamında adli ve idari sürecin devam ettiği bildirildi.

Muhabir: Anadolu Ajansı