Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 2 astronom alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Söz konusu alım, sözlü sınav sonucuna göre yapılacak. Adaylar başvurularını 18-29 Ağustos 2025 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirebilecek.
Başvurular çevrim içi yapılacak
Resmî açıklamaya göre başvuru yapacak adayların, “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden çevrim içi olarak işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Başvurular yalnızca bu sistem üzerinden alınacak, şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.
Başvuru sürecine ilişkin tüm detaylara Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden ulaşılabilecek. Sınav, Ankara’da gerçekleştirilecek.
KPSS şartı ve başvuru kriterleri açıklandı
Adayların 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olması gerekiyor. Ayrıca adayların başkanlıkça belirlenen diğer genel ve özel şartları da taşıması gerekiyor.
Başvurusu kabul edilen adaylar, sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavda başarılı olan 2 kişi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez teşkilatında astronom kadrosunda görevlendirilecek.
Astronom alımı neden önemli?
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapacak astronomlar, özellikle dini takvim hazırlıkları, namaz vakitlerinin hesaplanması, hilal gözlemleri gibi alanlarda kritik görev üstleniyor. Bu alımlar, Başkanlığın teknik kapasitesinin artırılmasına yönelik adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.
Adayların başvuru sürecini kaçırmaması ve gerekli belgeleri eksiksiz şekilde sisteme yüklemesi gerektiği vurgulandı. Sözlü sınavın tarihi ve yeri ile ilgili detaylı bilgiler, ilerleyen günlerde yine Diyanet'in resmi internet sitesinden paylaşılacak.



