İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde bir sitenin girişindeki danışma noktasına bırakılan kargo paketinin patlaması sonucu 3 kişi yaralandı. Olay, sabah saatlerinde yaşanırken, yaralılar sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlama sonrası site sakinleri kısa süreli panik yaşarken, olayın nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.
Kargo paketi açıldığı anda infilak etti
İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik-TEM Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, kargo paketinin 10 Ocak Cumartesi sabahı kafasında kask bulunan bir kişi tarafından danışma noktasına bırakıldığı tespit edildi. Paket, alıcısı olduğu belirlenen J.H. tarafından açıldığı sırada patladı.
Patlamanın etkisiyle J.H.’nin gözlerinden ve ellerinden yaralandığı belirlendi. Danışma noktasında görevli iki güvenlik görevlisi ise hafif şekilde yaralandı.
Yaralılar hastaneye kaldırıldı, çevrede önlem alındı
Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla hastaneye sevk etti. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Patlamanın yaşandığı site çevresi polis ekiplerince güvenlik şeridiyle kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede detaylı çalışma yaparken, kargo paketinin nasıl ve kim tarafından hazırlandığının belirlenmesi için soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.



