CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, daha iki sene önce, 17 Kasım 2023'te trafiğe açılan Çorum–İskilip yolunu yerinde inceledi. Ortaya çıkan manzara ise "Pes" dedirtti. Asfaltın kısa sürede deforme olması ve yolun çökmesi üzerine Tahtasız, açtı ağzını yumdu gözünü.
Bu kadar kısa sürede yolun kullanılmaz hale gelmesinin tesadüf olmadığını savunan Tahtasız, faturayı doğrudan yüklenici firmalara kesti.
"YANDAŞA VERİRSENİZ SONU BU OLUR"
Çöken asfaltın önünde sert konuşan Tahtasız, devlet kaynaklarının yanlış ellerde heba edildiğini vurguladı. Sorunun temelinde "iş bilmezlik" olduğunu savunan Tahtasız, şu çarpıcı çıkışı yaptı:
“İhalelerde ehliyet ve teknik yeterlilik yerine yakınlık tercih edildiği müddetçe, yol yapımı başta olmak üzere kamu yatırımlarında bu tür sorunların meydana gelmesi kaçınılmazdır.”
"KAMU ZARARININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"
Milletin parasıyla yapılan yolun kısa sürede enkaza dönmesine isyan eden Tahtasız, konunun üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
Oluşan kamu zararının nedenlerinin açığa çıkması için gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulayan Tahtasız, sürecin bizzat takipçisi olacaklarını ifade etti.


