Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından geleneksel olarak yılda iki kez gerçekleştirilen Anadolu Şiir Akşamları, bu kez Çorum’da sanatseverlerle buluşacak. 8 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 20.15’te Çorumlu Obası’nda düzenlenecek programa yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 50 şair katılacak.
Yaklaşık 50 şair Çorum’da buluşacak
Anadolu’nun farklı şehirlerinden şair ve yazarları bir araya getiren etkinlikte şiir dinletileri gerçekleştirilecek. Programa Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra yurt dışından da edebiyat dünyasının temsilcileri katılacak.
Çorumlu Obası’nın ev sahipliği yapacağı programla şiirseverlerin farklı şairlerin eserlerini dinleme fırsatı bulması amaçlanıyor. Geleneksel hale getirilen Anadolu Şiir Akşamları, kültürel etkileşimi artırmayı ve şiirin birleştirici gücünü geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.
Konuk şairlere Çorum tanıtılacak
Cihannüma Çorum İl Temsilcisi Turhan Candan, etkinliği yalnızca bir şiir programı olarak değerlendirmediklerini söyledi. Candan, Çorum’a gelecek şair ve yazarlara kentin tarihî, kültürel ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla şehir gezisi düzenleyeceklerini belirtti.
Konukların Çorum’un sahip olduğu zenginlikleri yerinde görmelerini istediklerini ifade eden Candan, şairlerin kentten güzel hatıralarla ayrılmasını arzuladıklarını dile getirdi. Şehrin güzelliklerinin şairlerin gözünden Türkiye’nin farklı bölgelerine taşınmasının da etkinliğin önemli hedefleri arasında yer aldığını kaydetti.

Çorum’un kültürel değerleri şiirle anlatılacak
Program kapsamında şairler hem kendi eserlerini seslendirecek hem de Çorum’a ilişkin gözlem ve izlenimlerini paylaşma imkânı bulacak. Etkinliğin kentin kültür ve sanat hayatına katkı sunması bekleniyor.
Candan, Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelecek edebiyatçıları Çorum’da ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. Anadolu Şiir Akşamları’nın şiir, kültür ve şehir tanıtımını aynı programda buluşturacağını ifade etti.


