Çöplü Arastası’nda esnaflık yaptığını belirten Murat Kırcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda siftah yapamadıklarını ifade ederek bölgede fiş denetimi yapıldığını iddia etmiş ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştirmişti. Paylaşımın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Kırcı gözaltına alınmıştı.

Halil Ergün'den skandal sözler: Her haltı Atatürkçüyüm diyenler yiyor
Halil Ergün'den skandal sözler: Her haltı Atatürkçüyüm diyenler yiyor
İçeriği Görüntüle

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede ise söz konusu bölgede Maliye ekipleri tarafından herhangi bir denetim yapılmadığının tespit edildiği belirtildi. Bu nedenle paylaşımın kamuoyuna yanıltıcı bilgi verdiği değerlendirmesine yer verildi.

Öte yandan dava dosyasına, Murat Kırcı’nın bir siyasi partinin il başkan yardımcısı olduğu bilgisi de eklendi. Hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde Kırcı önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Muhabir: Merve Kayış