Sporcuyu altınla ödüllendirdi
Sporcuyu altınla ödüllendirdi
İçeriği Görüntüle

Yeni Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Hamdullah Uğur Yağmur, Gençlerbirliği deplasmanında Çorumlu Göktuğ’a yönelik yaşanan ve kamuoyunda tepki çeken olayın ardından tribünlerde hoşgörü, dostluk ve centilmenlik çağrısında bulundu.
Arca Çorum FK Başkanı Savaş Balçık’ın olay sonrası gösterdiği duyarlılığı ve attığı adımı değerli bulduklarını belirten Yağmur, futbolun yalnızca saha içindeki rekabetten ibaret olmadığını, farklı şehirleri ve insanları bir araya getiren önemli bir sosyal değer olduğunu ifade etti.
Yağmur, “Futbol sahada rekabet, tribünde renk, toplumda ise dostluk olmalıdır” dedi.

“Çocuklar futbolun geleceğidir”
Çorum’a da bu konuda önemli bir sorumluluk düştüğünü kaydeden Yağmur, özellikle Süper Lig’de dört büyük kulübün Çorum deplasmanlarında çocukların gönül verdikleri takımın formasıyla tribünde bulunabilmesi gerektiğini söyledi.
Bir babanın Çorum FK forması giyerken çocuğunun Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş veya Trabzonspor formasıyla tribünde yer almasının doğal karşılanması gerektiğini vurgulayan Yağmur, “Çünkü çocuklarımızı rakip olarak değil, futbolun geleceği olarak görmeliyiz. Tribünlerimizde çocukların korktuğu değil, kendisini güvende ve değerli hissettiği bir atmosfer oluşturalım” ifadelerini kullandı.

“Rakip takım forması giyen çocuğa ‘hoş geldin’ diyebilmeliyiz”
Sporun hoşgörü anlamına geldiğini belirten Yağmur, rakip takımın formasını giyen çocuklara tepki göstermek yerine misafirperverlik gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Çorum’un misafirperverliğinin tribün kültürüne de yansıması gerektiğine dikkat çeken Yağmur, başka şehirlerde yaşanan olumsuzluklar eleştirilirken aynı davranışların Çorum’da tekrarlanmaması gerektiğini söyledi.
Arca Çorum FK’nın yaşanan olay sonrasında attığı adımın yalnızca anlık bir tepki olarak kalmamasını isteyen Yağmur, bunun Çorum’da kalıcı bir fair-play ve centilmenlik kültürünün başlangıcı olmasını temenni etti.

“Spor düşmanlık değil, dostluk ve kardeşliktir”
Taraftarlara da çağrıda bulunan Yağmur, “Çocuklarımızın formasına değil, yüzündeki gülümsemeye bakalım. Spor düşmanlık değil, dostluk ve kardeşliktir” dedi.
Çorum’a gelen tüm takımların taraftarlarının misafir olarak görülmesi gerektiğini belirten Yağmur, Çorumlu taraftarların başka şehirlerde de aynı anlayışla karşılanmasının önemine işaret etti.
Yağmur açıklamasını, “Futbol sahada rekabet, tribünde renk, toplumda ise dostluk olmalıdır” sözleriyle tamamladı.

Muhabir: Hacı Odabaş