Zemin etütleri ve geoteknik raporların hazırlanmasında kaliteyi yükseltmek ve uygulama birliği sağlamak amacıyla sektör temsilcileri bir araya geldi.

Çorum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü koordinasyonunda Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, zemin etütleri ve geoteknik raporların hazırlanma süreçleri detaylı şekilde ele alındı. Raporların niteliğinin artırılması ve yapı-zemin etkileşiminin projelere doğru şekilde yansıtılması konuları üzerinde duruldu.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri, sahadaki deneyimlerini ve çözüm önerilerini paylaşarak sürece katkı sundu.

Standartlar güçlendirilecek

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ünsal Yeter, hazırlanan raporların kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, süreçlerin net kriterlere dayalı hale getirileceğini ifade etti. Yeter, bilimsel veriler ışığında oluşturulacak standartlarla daha öngörülebilir ve verimli bir sistem kurulmasının amaçlandığını dile getirdi.

İtfaiye personeline afet ve arama kurtarma eğitimi verildi
İtfaiye personeline afet ve arama kurtarma eğitimi verildi
İçeriği Görüntüle

Toplantının, şehirde daha güvenli ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açması bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi