Altı gün boyunca devam eden festival kapsamında ünlü sanatçı konserleri, halk oyunları gösterileri, kültür ve sanat programları, gastronomi etkinlikleri, spor organizasyonları ve çocuklara yönelik aktiviteler düzenlendi.

Kentin dört bir yanında etkinlik düzenlendi
Festival süresince meydanlar ve etkinlik alanları vatandaşların yoğun ilgisine sahne oldu. Her yaştan katılımcıya hitap eden programlarla Çorum’da festival coşkusu kentin geneline yayıldı.
TRT Müzik ekranlarından canlı yayımlanan “Zamâne” programı, Uluslararası Sanat Çalıştayı, yöresel lezzetlerin tanıtıldığı gastronomi etkinlikleri, Türk Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması, trap atışları, çocuk şenlikleri ve yaz sineması gösterimleri festivalin öne çıkan etkinlikleri arasında yer aldı.

Aşgın: En görkemli festivallerden birini yaşadık
Festivalin ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, organizasyona gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Aşgın, “38. Uluslararası Çorum Hitit Fuarı ve Festivalimizi büyük bir coşku ve birlik beraberlik içerisinde tamamladık. Kültürüyle, sanatıyla, sporu ve gastronomisiyle şehrimizin bütün değerlerini bir hafta boyunca vatandaşlarımızla buluşturduk. On binlerce vatandaşımız festival coşkusunu yaşadı. Meydanlarımızı dolduran hemşehrilerimize ve şehrimize gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Festivalin uluslararası kimliği güçlendirilecek
Festivalin katılım, etkinlik çeşitliliği ve oluşturduğu atmosfer bakımından bugüne kadar gerçekleştirilen en görkemli organizasyonlardan biri olduğunu belirten Aşgın, Çorum’un birlik ve beraberliğinin bir kez daha Türkiye’ye gösterildiğini ifade etti.
Başkan Aşgın, festivalin her yıl daha da büyütüleceğini vurgulayarak, “Her geçen yıl üzerine koyarak büyüttüğümüz festivalimizi, önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü ve uluslararası bir kimlikle sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

