Haluk Levent’e ilk müdahaleyi İskilipli Prof. Dr. Hasan Bostancı yaptı
Haluk Levent’e ilk müdahaleyi İskilipli Prof. Dr. Hasan Bostancı yaptı
İçeriği Görüntüle

Muhtar Kılpelit, “Kale Mahallemizde aldığımız kararla cenaze defininden sonra hocalara para verilmesini yasakladık. Almak da vermek de yok. Allah rızası için okuyup gideceğiz, defnimizi yapacağız. Bu bizim komşuluk, akrabalık, insanlık görevimiz” ifadelerini kullandı.

Son dönemde insanların en acı günlerinde “kime ne kadar para verelim” kaygısına kapıldığını vurgulayan Kılpelit, bu durumun hem dini duygulara hem de samimiyete zarar verdiğini dile getirdi. Muhtar, “Tıpkı mezarlıkta kıymalı verilmemesi kararı gibi, bu uygulama da elzem ve gerekli oldu. Gelen, Allah rızası için okuyacak; mahalle ve komşuluk vefasını gösterecek” dedi.

Belediyenin cenaze hizmetlerini zaten makbuz karşılığı cüzî bir ücretle (1000 TL) verdiğini, durumu olmayanlardan bu ücretin de alınmadığını hatırlatan Kılpelit, “Bu ücretin dışında kimseye okuma veya koordinasyon bedeli ödemeyin. Rahmetlinin hayrına isterseniz bir öğrenciye harçlık verin ya da bir ihtiyaç sahibine yardım edin” sözleriyle vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kale Mahallesi’nin bu kararı, hem sosyal medyada hem de mahalle sakinleri arasında takdirle karşılandı.

Muhabir: Merve Kayış