Bayramların, toplumsal empatiyi güçlendiren ortak bir dil oluşturduğunu belirten Çağlar, “Bayramları algılama, hissetme ve yaşama şekilleri bir toplumun ortak dilidir. Bu ortak dil sayesinde buluşma, paylaşma ve kardeşlik duygularımız pekişir” dedi.
“ÇOCUK SEVİNCİYLE BAYRAM SEVİNCİ BULUŞMALI”
Mesajında özellikle çocukların bayramlardaki rolüne dikkat çeken İl Müdürü Çağlar, “Bayramların en sevimli yüzünü çocuklar oluşturur. En çok onlar sevinir, en çok onlar heyecanlanır. Çocuk sevinciyle bayram sevincinin buluştuğu bir bayram yaşamanız dileğiyle Kurban Bayramınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Çağlar, geçmişe duyulan özlemin sebebine de değinerek, “Hani zaman zaman ‘Nerede o eski bayramlar’ serzenişinde bulunuruz ya... Aslında mesele bizde bitiyor. Bayramı bayram gibi yaşamak zor olmasa gerek. Azalmayan bir heyecanla, yakınlarımıza uzanmak yeter” diyerek bayram coşkusunun yeniden yaşanabileceğine dikkat çekti.
“BAYRAMLARI İNCELİKLERLE YAŞAYALIM”
Bayramların manevi önemine uygun şekilde yaşanması gerektiğini belirten Çağlar, “İnceliklerle sarıp sarmalanan çocuk sevinciyle bayram sevincini buluşturduğumuzda, bugünün bayramları da ‘eski bayramlar’ gibi olacak” dedi.
Çağlar, mesajının sonunda aziz milletimizin, İslam âleminin ve tüm insanlığın Kurban Bayramı’nı kutlayarak; bayramın hayırlar getirmesi ve kurtuluşa vesile olması temennisinde bulundu.

