Limon severlerin vazgeçilmez adresi olacak bu limonlu kek tarifi, adım adım sizlerle. Yumuşacık dokusu ve limonun ferahlatıcı tadı, bu keki özel günlerinizin ve günlük çay saatlerinizin yıldızı yapacak.

Mutfakta bir lezzet şöleni yaratmaya hazır mısınız? Limonlu yumuşak kek tarifiyle, sofralarınıza renk ve lezzet katacak, limonun asidik tadıyla tatlılığın mükemmel uyumunu keşfedeceksiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, mis gibi limon kokulu bir kek yapımına hazır olun. Pratik ve lezzetli bu tarif ile kek yapmanın tüm püf noktalarını öğrenip, mükemmel sonuçlar alacaksınız.

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limon suyu
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal

Sosu için;

3 yemek kaşığı süt
Yarım limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Uygun bir kaba rendelenmiş limonu şekeri ve limon suyunu ekleyip güzel karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Daha sonra yağı, sütü, zerdeçalı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kısa karıştırın ardından unu eleyerek karıştırıp homojen bir kıvam olmasını sağlayın.
Kek kalıbını güzel yağlayın ve keki boşaltın.
Mnceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin pişmişse çıkartıp soğumaya bırakın.
Sosu için gerekli malzemeyi karıştırın, soğuyan keki kalıba ters çevirin ve üzerine sosu gezdirin.