Kremalı ve fıstıklı bir lezzet arayışındaysanız, kardelen tatlısı tam size göre. Yumuşacık keki ve zengin kremasıyla bu tatlı, misafirlerinizin de favorisi olacak. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz kardelen tatlısı tarifi...
Kardelen tatlısı, tatlı dünyasında yeni bir sayfa açıyor. Bu lezzetli tatlı, Antep fıstıklı ve kremalı yapısıyla ağızda bıraktığı enfes tat ile unutulmaz olacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarife bayılacaksınız!
Antep fıstığı ve kremanın mükemmel uyumu ile hazırlanan kardelen tatlısı, tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Misafirleriniz bu lezzete hayran kalacak ve nasıl yaptığınızı soracak. İşte, adım adım bu nefis tatlı tarifi...
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)
Arası için;
Antep fıstığı
Üzeri için;
Hindistan cevizi
TARİF
Öncelikle yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve spatula ile malzemeleri karıştırın.
Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz borcama, eşit bir şekilde boşaltın.
Her yerine yayıldığından emin olduğunuz keki 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
Sürenin sonunda keki fırından alın ve soğuması için bekletin.
Tencerenin içine süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştırın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolata eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra ocağı kaptın ve muhallebinin soğuması için bekleyin.
Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığınız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.
Kekinizi ıslatmak için bir kaba aldığınız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştırın.
Soğuyan keki alın ve ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın.
Keki ortadan ikiye keserek yarısını tekrardan borcama yerleştirin.
Önceden hazırladığınız sütün yarısı ile kekin her yerini ıslatın.
Ardından muhallebinizin yarısını kekin üzerine boşaltın.
Daha sonra muhallebiyi güzelce yayın.
Bütün işlem bittikten sonra muhallebinin üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirin.
Kekin diğer yarısını muhallebinin üzerine yerleştirin ve kalan sütle diğer kekin yüzünü güzelce ıslatın.
Tatlı daha sonra 1-2 saat buzdolabında dinlemeye bırakın.
Servis edeceğiniz zaman üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz
Kardelen tatlısı, hem göze hem damağa hitap eden özel bir tatlıdır. Antep fıstığı ve kremalı dolgusuyla, özel günlerinizde veya sıradan bir gününüzde tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayacak bu tatlıyı denemek için daha fazla beklemeyin. Tarifi adım adım uygulayarak, bu muhteşem lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Herkes bu tatlıyı konuşacak!