San Sebastian Cheesecake, lezzetli ve hafif yapısıyla tatlı severlerin kalbini fethetmeye hazır. Bu basit tarifi ile evde kolayca hazırlayabilir ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.
Cheesecake tutkunları, bu tarif tam size göre! İspanyol lezzetleri arasında özel bir yere sahip San Sebastian Cheesecake ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.
Ev yapımı bir San Sebastian Cheesecake ile tatlı anlarınıza İspanyol esintileri katmaya ne dersiniz? Bu pratik ve leziz tarif, herkesin beğenisini toplayacak.
MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
Peynirli kısmı için:
400 gram labne
550 gram sürülebilir beyaz peynir
4 yemek kaşığı (silme) un
2 kutu sıvı krema (400 ml)
TARİF
İlk olarak fırını 200 derecede ısıtın. Yumurtaları şeker ve vanilinle birlikte 4-5 dakika köpük köpük olana dek çırpın.
Peynirlerin suyunu süzüp geniş bir kaseye alıp çırpın. Kremaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Pütürleri kalmasın. Yumurtalı karışımı aktarıp nazikçe havalandırarak karıştırın. Homojen bir kıvam elde edin.
26 cm'lik kelepçeli kalıba her yerini kapatacak şekilde 2 adet pişirme kağıdı yerleştirin ve cheesecake i aktarın. Fazla pütür kaldıysa süzgeçten geçirerek aktarın. Tezgaha iki kere vurun ve fırına yerleştirin.
İlk 10 dakika 250 derecede pişmeye bırakın. Kenarları kızarsın. Sonrasında 200 dereceye indirip 20-25 dakika pişirin.
Pişerken biraz kabaracaktır. Kızardığı zaman kapatın ve fırın kapağını aralayıp 20-30 dakika fırında bekletin. Orta kısmı hafif yumuşak olmalı.
Oda sıcaklığında soğutun ve en iyi sonuç için buzdolabında 1 gün dinlendirip servis yapın.
San Sebastian Cheesecake, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir lezzet. Bu tarifle, İspanyol mutfağının bu gözde tatlısını kendi mutfaklarınıza taşıyabilirsiniz. Misafirlerinizden tam not alacak bu cheesecake, tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin!