Sütlü badem çorbası, lezzetiyle herkesi büyüleyen, özel günlerinize şıklık katacak bir tarif. Osmanlı saraylarından günümüze ulaşan bu eşsiz tat, sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Hamsili Pilav nasıl yapılır? MasterChef Hamsili Pilav tarifi Hamsili Pilav nasıl yapılır? MasterChef Hamsili Pilav tarifi

Sağlıklı ve lezzetli bir çorba arayışındaysanız, sütlü badem çorbası tam size göre. Hem hafif hem de doyurucu bu çorba, Osmanlı mutfağının en seçkin lezzetlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Akşam yemeklerinizde fark yaratmak istiyorsanız, sütlü badem çorbası mükemmel bir seçenek. Bu lezzetli ve besleyici çorba tarifiyle, ailenize ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz.

MALZEMELER
 

30 g kavrulmamış badem
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Muskat

Üzeri için

Yarım çay bardağı file badem
1 tatlı kaşığı tereyağı

TARİF

Bademleri geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip 15-20 dakika bekletin.
Bademler yumuşayınca sudan çıkartıp kabuklarını soyun.
Kabuklarını soyduğunuz bademleri un haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
Tereyağını bir tencerede eritip unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Üzerine un haline getirdiğiniz bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Su, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
File bademleri tereyağında hafif kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Bu özel ve lezzetli sütlü badem çorbası tarifiyle, mutfağınızda yeni ve heyecan verici bir tat deneyimi yaşayacaksınız. Osmanlı saray mutfağının bu eşsiz lezzetini kendi evinizde kolayca yapabilir, aileniz ve misafirlerinizle bu eşsiz deneyimi paylaşabilirsiniz. Sağlık ve lezzet dolu bu çorba, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!