Berat Kandili’nin kurtuluş ve af kapılarının sonuna kadar açıldığı müstesna bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Başkan Aşgın, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Mübarek Üç Aylar içerisinde yer alan ve on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in müjdeleyicisi olan Berat Kandili’ne bir kez daha kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz. Berat, sadece bir af dileyiş değil; aynı zamanda hayatımızı muhasebe etme ve geleceğimizi hayır üzerine inşa etme gecesidir. Bu mübarek gecenin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”
Başkan Aşgın, mesajının sonunda tüm Çorumlu hemşehrilerinin ve İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ederek, bu mübarek gecenin sağlık, huzur ve berekete vesile olması temennisinde bulundu.




