Final karşılaşmasında tribünlerde açılan “Biz Anadoluyuz” pankartının anlamına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Balçık, söz konusu mesajın yalnızca Çorum’u değil, Anadolu’nun ortak mücadelesini temsil ettiğini ifade etti.

Şampiyonluk yolculuğunun sadece sportif bir başarıdan ibaret olmadığını vurgulayan Balçık, Anadolu şehirlerinin azim, emek ve inançla elde ettiği kazanımların sahaya yansıdığını belirtti.

“Biz Anadolu’nun hikâyesini sahaya taşıyoruz” diyen Savaş Balçık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“‘Biz Anadoluyuz’ sadece Çorum’un değil, bütün Anadolu’nun sesidir. Bu sadece bir söz değil, Anadolu’nun sahadaki duruşudur. Bu duruşun tribünlerde yer almasını istedim; çünkü bu başarı yalnızca bizim değil, emeğiyle mücadele eden tüm Anadolu insanının hikâyesidir. Süper Lig’de bu sezon Anadolu’nun sezonu olacak.”

Tolgay Arslan, 35 yaşında futbolu bıraktı
Tolgay Arslan, 35 yaşında futbolu bıraktı
İçeriği Görüntüle

ARCA Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesiyle birlikte kentte büyük sevinç yaşanırken, final maçında açılan “Biz Anadoluyuz” pankartı da taraftarlar arasında geniş yankı uyandırmıştı. Kulüp sahibi Savaş Balçık’ın açıklamaları, Çorum FK’nın yeni sezonda yalnızca bir futbol takımı olarak değil, Anadolu’nun temsilcilerinden biri olarak mücadele edeceği mesajı şeklinde yorumlandı.

Kırmızı-siyahlılar, Süper Lig hazırlıklarını sürdürürken, kulüp yönetiminin yeni sezon öncesinde kadro yapılanması ve transfer çalışmalarına hız vermesi bekleniyor. Özellikle Süper Lig’de kalıcı olmayı hedefleyen ARCA Çorum FK’da, şampiyonluğun ardından oluşan birlik ve beraberlik havasının yeni sezona da taşınması amaçlanıyor.

Muhabir: İlhami Türksal