Bir Arap spiker öyle bir konuştu ki, dinleyenleri hayrete düşürdü.

Müslümanlar için özeleştiride bulunan kanal spikeri, tüm Müslüman devletlere seslendi. İnanılmaz eleştirilerde bulunan haber spikeri, çok konuşulacak noktalara değindi. Arap Spiker: “1400 Yıldır Bize Ne Dediler!” ne demek istediler, neyi demek istiyorlar diye, dediklerini tefsir ediyoruz.

1400 yıldır Yahudi ve Hristiyanlara beddua ediyoruz, salavatlar getiriyoruz. Gözyaşları daha fazla olsun diye, ama bizim gözlerimizde yaş kalmadı. Vatanları yıkılsın diye, bizim elimizde yıkılmadık vatan kalmadı. Onların kadınlarına hakaretler olsun diye, bizim kadınlarımız hakaretler içinde kaldı. 1400 yıldır yağmur duaları ettik her yer yağmurla doldu, sadece Müslüman çoğunluklu devletler hariç!

1400 yıldır zekat topladık, her geçen gün açlık ve sefalet daha da arttı Müslüman çoğunluklu devletlerde. Ey uyuyan ümmet! Beddua ettikleriniz.. uzaya çıktılar, aydan uzanıp dünyaya baktılar, hücreyi böldüler, ikinci bir bilimsel devrim yaptılar. Sizler sadece iki bacak arası devrimler ile uğraştınız! Bugünlerde bile derslerinizde cinsellik nasıl olur, abdesti ne bozar, kadın ve siyah köpek önünde namaz kılmayı öğretmeye devam ediyorsunuz. İçtihat ile alimleriniz cihatta nikah için yaşlı adamı emzirme ve ölen eşiniz ile son defa cinsellik üzerinde ittifak ettiler! Bunlar hakkında kitaplar yazdılar ve buna ek olarak barışçıl bir şekilde, tecavüze uğramış kadınla nikahı yazdılar. Ey uyuyan ümmet! Bizler aklımızı ve mantığımızı kullanmayı hak etmiyor muyuz? Akıllarımız bu bilimden, teknolojiden, uygarlıktan faydalanmayı hak etmiyor mu? Hayret etmiyor muyuz? Aklımızın 1400 yıldır rehin oluşuna!

Biz yarış atı ile tarla sürüyoruz, eşeği de koşuya hazırlayıp koşturuyoruz.

Bundan ne zaman vazgeçeceğiz?”

HAYATINIZ KÖTÜ BİR YOLA GİRMİŞSE UNUTMAYIN;

DİREKSİYONDAKİ SİZSİNİZ.

1-Beyin bir donanımdır, her insanda vardır! Akıl bir yazılımdır, her insanda yoktur.

2-Evrendeki en mükemmel laboratuvar insan beynidir! İstediğini düşünerek sentezler.

3-Bilim insanı olmanın birinci şartı, bilmediğini yüreklice söyleyebilmektir.

4-Bir toplumun okuyup geçenlere değil, okuyup düşünenlere ihtiyacı var!

5-Aptallaşmanın en kolay yolu merak etmeyi bırakmaktır.

6-Karın tokluğuna yaşanan bir yerde ilkeli düşünce üretmek mümkün değildir.

7-Çocuklar yetişkinlere göre daha iyi akıl yürütürler! Çünkü önyargıları yoktur.

8-İki yüz kelimeyle düşünen biri, iki bin kelimeyle düşünen birini asla anlayamaz.

9-Büyük bir güç mü istiyorsunuz? İşte o gücü size gösteriyorum! Hayal gücü.

10-İçinizdeki çocuk yaşıyorsa, yaşlanmıyorsunuz demektir.

HAYATIN İÇİNDEN

1—Çeyrek altın 2500.TL. olmuş, birisi bana düğün davetiyesi gönderince kendime icradan tebligat gelmiş gibi hissediyorum.

2—Ahlak, namus, dürüstlük ve liyakat ülkemiz insanına bol geldi. Yalan, talan ve aşağılanmak cehaletin tercihi oldu maalesef!

3—İnsan beyni 2.5 milyon GB kapasitededir. 100 milyar hücresi vardır. 15 milyon nöron ile günde 24 saat, haftada 7 gün, senede 12 ay tam kapasiteyle çalışır. Bu çalışma beynin sahibi ölünceye kadar, ya da bir tarikata veya bir cemaata girinceye kadar devam eder.

4— Güzel ülkemiz Birleşmiş Milletler Mülteci kampına döndü. Türkçe selamlaşın, Türkçe düşünün, Türkçe konuşun, Türkçe yazın. Çocuklarınıza Türkçe isim koyun, Türkçe yaşayın, asla kendinize yabancılaşmayın.

Bizim başka yurdumuz yok, yurdumuza, dilimize, soyumuza sahip çıkın.

5-- İktidar maalesef eğitimi tam anlamıyla dinselleştirmeye başladı.

Çedes projesiyle imamlarla, vaizlerin okullarda ders vermeye başlaması hayra alamet değil. Anlaşılan, iktidar zeki, çağdaş ve sosyal demokrat insanlar yetiştireceğine molla yetiştirmeyi hedefliyor. Mollaların koskoca 2500 yıllık Pers İmparatorluğunun devamı olan çağdaş İran’ı ne hale getirdiklerini gördük. 

 

Nice çocuklarımız hurafelerle büyüyor,

Cehaletin sarmalında hayatları sönüyor,

Eğitim kendi cahilini yetiştirdikçe,

Yazık ki çağdaş ülkem Ortaçağa dönüyor…(Mehmet Özata)

 

                                                                                   20 Ekim 2023 / Mehmet Özata