Ispanaklı borani tarifi ile sofralarınıza renk katın. Anadolu mutfağının enfes mezesi olan bu yemeği yapmak çok kolay. Gerekli malzemeler ve adımlar haberimizde sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!
 

Borani Tarifi İçin Malzemeler

Osmanlı mutfağının unutulmaz lezzeti: Seferceliye nasıl yapılır? Osmanlı mutfağının unutulmaz lezzeti: Seferceliye nasıl yapılır?

1 adet kuru soğan
500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase yoğurt

Üzeri için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tencereye aldığınız zeytinyağında doğradığınız soğanı ve sarımsakları güzelce kavurun.
Ardından içine ıspanakları ekleyin ve ıspanakların rengi dönüp, pişene dek güzelce kavurun.
Biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve bir servis tabağına alın. Üstüne yağda kızdırılmış toz biberi gezdirin ve servis edin. Afiyetler olsun!

Kaynak: Yemek.com