Mercimek köftesi severler bu habere bayılacak! Siz de annenizin mercimek köftesini aratmayacak bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte size kolay ve pratik bir mercimek köftesi tarifi.

Altın günlerinin olmazsa olmazı mercimek köftesi öğrenciler tarafından da çok severek tüketilen bir yiyecektir. İçerisinde mercimek, ince bulgur, soğan ve yeşil sebzelerin bulunması mercimek köftesinin sağlıklı ve besleyici olmasını sağlar. Siz de annelerinizin mercimek köftesi gibi tam ölçüsünde mercimek köftesi yapmak isterseniz hazırladığımız mercimek köftesi tarifi ile misafirlerinizin damağını şenlendirebilirsiniz.

Mercimek Köftesi Malzemeleri

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı sıcak su
2 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 adet taze soğan
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sunum için marul veya kıvırcık kullanabilirsiniz.

Pirinç pilavını her zaman tane yane yapmanın püf noktaları! İşte usta aşçıların yöntemi Pirinç pilavını her zaman tane yane yapmanın püf noktaları! İşte usta aşçıların yöntemi

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Mercimek köftesi yapımı için kırmızı mercimeği bol suda yıkayalım. Ardından sıcak suda kırmızı mercimeklerimizi kaynatalım.
Kırmızı mercimekler suyunu çekmeye başlayınca içerisine 1,5 su bardağı ince bulgur ekleyelim. Mercimeği ocaktan alalım.
Bulgurların şişmesi için tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 15-20 dakika dinlenmesini sağlayalım.
Bir tava alalım ve içerisine zeytinyağı koyalım.
2 tane kuru soğanı yemeklik doğrayalım ardından tavaya ilave edelim. Ocağın altını açalım ve soğanları 5-6 dakika kadar kavuralım.
Kavrulmaya başlayan soğanların üzerine biber salçası ve domates salçasını ilave edelim. Ardından tuz, kimyon, karabiber ve pul biberi ekleyelim.
Soğanlı karışımımızı 3-5 dakika daha kavuralım ve ocaktan alalım.
Dinlendirdiğimiz bulgur ve mercimek harcını soğanlı salça karışımına ekleyelim.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Taze soğanı ince ince doğrayalım.
Doğradığımız tüm yeşillikleri harcımıza ilave edelim.
Tüm malzemeleri yoğurmaya başlayalım.
Harcın içerisindeki malzemeler özdeşleşene kadar güzelce elimizle yoğuralım.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde alalım. Avuç içimizle sıkarak şekil verelim.
Tüm mercimek köftesi harcı bitene kadar elimizle şekil verelim. Arada avuç içinizi ıslatırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz.
Şekil verdiğimiz köfteleri servis tabağına alalım.
Kıvırcıklarımızı yıkayalım ve servis tabağının kenarına koyalım.
Limon dilimleyip servis için hazırlayabilirsiniz.
Mercimek köfteniz hazır.
Afiyet olsun!