İl, ilçe ve belde belediye başkan adayları, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen geniş kapsamlı bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.
Aday tanıtım toplantısına ilgi ve katılım üst seviyede olurken, salonun tamamen dolduğu gözlendi.
AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya’nın da katılımı ile düzenlenen aday tanıtım toplantısı coşkulu geçti.

İçişleri BakanYerlikaya: "Her bina umutları başlatıyor" İçişleri BakanYerlikaya: "Her bina umutları başlatıyor"


Toplantıya; AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanımız Zafer Sırakaya, Çorum Milletvekili Av. Yusuf Ahlatcı, İl Başkanı Av. Murat Günay, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, önceki dönem milletvekili Murat Yıldırım, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkaları ile ilçe teşkilatlarının yanı sıra partililer katıldı.
Çorum Merkez Belediye Başkan Adayı mevcut başkan Halil İbrahim Aşgın olarak belirlenirken, merkezde Cumhur İttifakı tek adayla seçimlere katılacak, ilçelerde ise ayrı ayrı adaylar çıkartılacak.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan aday tanıtım toplantısında sırasıyla; İl Başkanı Av. Murat Günay, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Milletvekili Yusuf Ahlatcı ve Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından adaylar tanıtıldı.


Yapılan açıklamaya göre, mevcut başkanlardan Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve Laçin Belediye Başkanı İdris Görükmez yeniden aday olmadı.
Diğer belediye başkanları ise parti tarafından yeniden aday gösterildi.

İŞTE ADAYLAR
AK Parti’nin belediye başkan adayları şunlar:
Çorum merkez: Dr. Halil İbrahim Aşgın, Alaca: Halil İbrahim Şaltu, Ortaköy: Taner İsbir, Dodurga: Mustafa Aydın, Uğurludağ: Remzi Torun, Oğuzlar: Muzaffer Yıldırım, Sungurlu: Ömer Tök, Osmancık: Emin Serdar Kurşun, İskilip: İsmail Çizikçi, Bayat: Ahmet Bahadır Ünlü; Boğazkale: Adem Özel, Kargı: Cahit Arpa, Mecitözü: Mehmet Seçgel, Laçin: Mustafa Toydemir, 
Düvenci beldesi: Necmettin Yalçın, Aşdağul beldesi: Mehmet Çelik.