Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı ve yönetim kurulu üyeleri, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dinledi.
Sendika heyeti, hastane servislerinde görev yapan personelle bire bir görüşmeler gerçekleştirerek talepleri not aldı. Görüşmelerde öne çıkan sorunların başında yoğun iş yükü, uzun nöbetler, ekonomik sıkıntılar ve zorlayıcı çalışma koşulları geldi.

“Sorunları çözmek için sahadayız”
Ziyaretin ardından açıklama yapan Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, sağlık emekçilerinin fedakârlıkla görev yaptığını ancak karşılaştıkları zorlukların giderek arttığını belirtti. Saatcı, şu ifadeleri kullandı:
“Sağlık çalışanlarımız, fedakârlığın ve özverinin en güzel örneğini sergiliyor. Ancak yoğun iş yükü, nöbetler, ekonomik sıkıntılar ve çalışma koşullarındaki zorluklar her geçen gün artıyor. Biz de Sağlık-Sen olarak onların yanında olduğumuzu göstermek, sorunlarını dinlemek ve çözüm için gerekli adımları atmak adına sahadayız. Çözümü kolay olan sorunları Başhekim Muhammed Gömeç ile ele alacağız. Diğer sorunları ise Ankara’ya taşıyarak kalıcı çözümler arayacağız.”
Saatcı, görüşmelerde dile getirilen taleplerin Sağlık-Sen Genel Merkezi ile paylaşılacağını vurgulayarak, “Çorum’daki sağlık emekçilerinin yaşadığı sıkıntıların çözümü için elimizden geleni yapacağız. Sağlık çalışanlarımız bu ülkenin en önemli değerlerinden biridir ve hak ettikleri saygı ile karşılanmalıdır” dedi.

Çalışanlardan teşekkür
Hastane personeli ise Sağlık-Sen yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, sendikanın sahada olmasının kendileri için önemli bir moral kaynağı olduğunu ifade etti.




