Ahmet Ahlatcı, Sungurlu’nun savunma sanayi üssü olmasına önderlik etmesinin yanı sıra binlerce kişinin çalışacağı fabrikalar sayesinde ilçede işsiz kimse kalmayacak. Sungurlu için bir dönüm noktası olan Barut Fabrikası, ilçede ekonomiden kültüre, spordan sanayiye önemli gelişmelere imza atacak. Sungurlu’nun gelişmesi ve büyümesi için bir milat olan fabrikalar sayesinde ilçede göçün önüne geçilecek, dışardan göç alır hale gelecek.

Temeli 1984’te atılan Ahlatcı Holding çatısı altında 49 şirket bulunuyor. Başta altın olmak üzere altın, savunma, finans, sağlık, enerji, otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Ahlatcı Holding, Sungurlu’ya 600 milyon dolara barut fabrikası kurdu.

13 Ağustos 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Gold Force Sungurlu Barut Fabrikasının hafif silah mühimmatları için barut üretilecek olan ilk etabı devreye alınıyor.

Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın sayılı fabrikalarından biri olma özelliğinin yanı sıra, ham maddeleri Nitroselüloz ve Nitrogliserinin aynı lokasyonda üretilen dünyanın ilk barut fabrikası unvanına sahip tesiste yıllık 4 bin ton barut üretilecek.

Sungurlu OSB’de 1630 dönüm araziye kurulan Küresel Barut Üretim Tesisi tamamen faaliyete geçtiğinde 2500 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.