Çorum İl Özel İdaresi tarafından 27 Eylül 2023 tarihinde ihaleye çıkacak okulun 2024-2025 eğitim yılı 2. yarıyıl dönemine yetiştirilmesi planlanıyor. 

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Şerif Okudan, toplam inşaat alanı 2492 metrekare olarak inşa edilecek okulun hayırlı olmasını diledi. Okudan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Milli Eğitim Bakanlığının mevcut eğitim yapıları ile ilgili ülkemiz genelinde yapılan deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında çürük raporu verilip yıkılan 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu aynı yerine tekrar yapılacaktır.

Osmancık ‘Ege’ bebek için yürüdü Osmancık ‘Ege’ bebek için yürüdü

Memleketimize hayırlı olsun. İlçemiz orta yol mevki 770 ada 1 nolu parselde 6080 metrekare yüz ölçümü arsa üzerine 12 derslik 4 kattan oluşan (bodrum, zemin ve 2 adet normal kat) çok amaçlı salon, kütüphane, kantin, okul öncesi 2 adet sınıf, fen dersliği ve görsel sanatlar odası yapılacak şekilde planlanmıştır. Taban alanı 623 metrekare olmak üzere toplam inşaat alanı 2492 metrekare olarak inşa edilecektir.

Çorum İl Özel İdaresi tarafından 27 Eylül 2023 tarihinde ihale edilecektir. İşin süresi 400 gün olarak belirlenmiş olup 2024-2025 eğitim yılı 2. yarıyıl dönemine yetiştirilmesi planlanmaktadır.
Bu hizmetlerimizin ilçemize kazandırılmasında büyük emekleri olan genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e ve Çorum Milletvekilimiz Sayın Av. Oğuzhan Kaya'ya Osmancık halkı adına teşekkür ederim.”