Bu hafta ne yazacaksın, bu hafta ne yazacaksın…! Sorup duruyordunuz işte cevabı;
Derin provokatif oyunlar oynanıyor. Fakat toplumumuzun provokasyonlara gelmeyeceğine kalpten inanıyorum. Kan üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar var. Kimlerin ne yapmak istediğinin, amaçlarının ne olduğunun çok iyi farkındayız. Güzel ülkemizi istemeyen küresel aktörler, ellerine geçen her türlü argümanı kullanmaktan çekinmiyorlar. Bunu ne yazık ki son olaylarda da bunu gördük.
Bugün yabancı kanalların, Türkiye’de bir karışıklık çıksa da hemen dünyaya yayınlasak diye akbabalar gibi beklediğini de biliyoruz. Gezi olaylarında bunları gördük. Geçtiğimiz hafta da, buna  bir kez daha şahit olduk. Küçük bir grup eyleme başladı mı, sanki Türkiye karışmış gibi, canlı yayın araçlarından dünyaya olayların nasıl aktarıldığını gördük.
Bunlar bir tarafa, hani o Amerikan gazetesine verilen taziye mi veya ilan mı ne olduğunu anlamadığım, şikayet vari bedeli, 57 bin dolar olan tam sayfa baskıya ne demeli?
Buna anlam vermek mümkün değil ama 36 saat çaba gösterip, 58 bin 512 dolar para toplayıp 77 milyon yurttaşın yaşadığı bu ülkeyi Amerika’ya şikayet etmek gibi bir durum olmuyor mu bu? Bu tutum iyi niyetle bağdaşır mı?
Amerika bizim anamız mı, babamız mı kim ki gidip bir Amerikan gazetesinde bu ilan veriliyor. Amerika mı yönetiyor bu ülkeyi. Bu devlet Türkiye de yaşayan vatandaşların devletidir. Amerikalıların değil. 
Bu noktada kimse katili savunmuyor. Kim buna neden olduysa yargılansın ve gereği yapılsın. Ama unutulmasın ki bu ülke eğer 77 milyonluk bir aile ise aile içindeki mesele yine ailede çözülür...!
Bu olaydan Amerika’ya ne diyemezsiniz diyen karşıt düşüncedeki arkadaşlarımız şunu söylediler; “bize ne o zaman Filistin’den, Mısır’dan, Suriye’den… Biz Mısır'ı kendi iç işimiz olarak görürken, bunu Mısır halkına soruyor muyuz?”
Bu arkadaşlarımız sanırım şunları unutuyorlar. Mısır, Suriye, Filistin ve Müslümanların yaşadığı tüm coğrafya bizi ilgilendirir. Çünkü bu insanlar yıllarca Selçukluların, Osmanlıların himayesinde yaşamışlardır. Biz ne kadar onlarsak onlar da o kadar bizdirler…
Niyetler masumların ölümünü stratejiye veya siyasete bulaştırmak olmamalıdır. 
Biz devletimizi seviyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde mutlu bir biçimde yaşamak istiyoruz. ALLAH kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlerden bizleri korusun…
Tekrar görüşünceye dek saygılar…